Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Stap voor stap gaan de kinderen in Syrië weer naar school

20 februari 2017

We werken gestaag aan een toekomst voor de kinderen in Aleppo. Onderwijs is hierbij van groot belang. Nu het geweld iets afneemt, kunnen steeds meer kinderen naar school.

Mouhammed sief mahmoud school nour

In de afgelopen weken zijn 34 van de 230 basisscholen in Oost-Aleppo weer opengegaan. Meer dan 15.000  kinderen kunnen daardoor naar school. In het voormalige belegerde deel van de Syrische stad zijn ook al 38 noodlokalen opgezet en daar komen wekelijks nieuwe lokalen bij.

Naast het herstellen van scholen en het uitdelen van schooltassen met lesmaterialen, zorgen we er ook voor dat juffen en meesters worden getraind en dat kinderen hun verloren schooljaren met speciale lesprogramma’s kunnen inhalen. Daarnaast krijgen de kinderen en hun ouders psychosociale hulp en voorlichting over de gevaren van onontplofte explosieven. Op deze manier kunnen we voorkomen dat de huidige generatie Syrische kinderen straks tot een verloren generatie behoort.

Op 7 februari zijn tien voorgefabriceerde klaslokalen geopend op de Mouhammed Sief Mahmoud School. De klaslokalen staan voor de oorspronkelijke, vernielde school. Hier gaat ook Nour (6) naar school. Hij zit in groep 1 en zegt: “Als ik groot ben, wil ik meester worden, school is zo leuk. We hebben heel lang binnen moeten zitten en ik had net als alle anderen niet verwacht ooit weer naar school te gaan.”

De Mouhammed Sief Mahmoud School. 

De Mouhammed Sief Mahmoud School. 

De Mouhammed Sief Mahmoud School. 

Laat Syrische kinderen leren

School zorgt voor houvast, voor het gevoel dat er een 'later' kan zijn zonder oorlog en geweld. Het klaslokaal is een veilige plek, waar kinderen mogen spelen en lachen en hun zorgen voor even kunnen vergeten. Vandaar dat wij samen met jou zoveel mogelijk Syrische kinderen naar school willen laten gaan.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Geef een schooltas en laat Syrische kinderen leren

Doneer nu