Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF ontvangt € 13,5 miljoen van de Postcode Loterij

7 februari 2017

Gisteren ontving UNICEF Nederland een geweldige bijdrage van € 13,5 miljoen voor haar wereldwijde werk voor kinderen. Het bedrag werd toegekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam en wordt besteed aan diverse wereldwijde programma's voor kinderen.

Unicef nederland ontvangt cheque postcode loterij 2017

Geweldig bedrag voor gevluchte kinderen

Voor het project TeamUp van UNICEF Nederland, War Child en Save the Children mochten we een extra projectbijdrage van € 2,5 miljoen in ontvangst nemen. TeamUp biedt sport, spel en dans aan gevluchte kinderen in Nederland om ze zo te helpen weer kind te zijn. Met de extra bijdrage zal dit project in samenwerking met COA op grote schaal worden uitgerold, zodat er meer kinderen profijt van kunnen hebben.

Loterijdeelnemers, bedankt!

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn alleen mogelijk dankzij de 2,8 miljoen trouwe deelnemers aan de Postcode Loterij. Van elk gekocht lot gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar ruim € 341 miljoen aan goede doelen worden geschonken. Loterijdeelnemers bedankt!