Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Selectiedag UNICEF jongerenpanel 2017

20 januari 2017

Een jaar lang meedenken én meebeslissen met UNICEF. Tijdens de selectiedag werden 10 jongeren geselecteerd voor het UNICEF Jongerenpanel 2017.

2

19 jongeren kwamen naar het UNICEF-kantoor om te leren over kinderrechten, na te denken over nieuwe activiteiten van UNICEF én een knallende presentatie neer te zetten. En dat allemaal met één doel: een plekje veroveren in het UNICEF Jongerenpanel van 2017. Het UNICEF Jongerenpanel bestaat uit 10 jongeren die een jaar lang meedenken en mee beslissen met UNICEF. Want wie anders weet wat belangrijk is voor kinderen dan jonge mensen zelf?

“Power for Youth”

Esther Polhuijs (UNICEF Nederland) presenteerde over kinderrechten en het werk van UNICEF. Want wat doet UNICEF voor vreemdelingenkinderen? En hoe zit het eigenlijk met de rechten van kinderen op de BES-eilanden? Algemeen directeur Suzanne Laszlo sprak de groep vervolgens toe en benadrukt het belang van jongerenparticipatie.

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

“Ik vind het erg belangrijk dat UNICEF Nederland de inzichten krijgt van deze doelgroep en wens dan ook iedereen heel veel succes! ”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Suzanne: “Vorige week nog bezocht ik een programma dat ING ondersteunt: 'Power for Youth'. De focus ligt hierbij op jongeren tussen de 10 en 19 jaar in Nepal, Zambia, de Filipijnen, Indonesië, Kosovo en Montenegro. In deze landen krijgen 335.000 jongeren de kans om op eigen benen te staan. Ze leren sociale vaardigheden, krijgen vakopleidingen, leren hoe ze hun mening kunnen geven en hoe ze een eigen bedrijf kunnen beginnen." 

Selectie jongerenpanel UNICEF 2017

The Case

Na een inhoudelijke uitleg van accountmanager Marise Kessels over de samenwerking tussen UNICEF en Pathé worden de jongeren aan het werk gezet. Ze krijgen de opdracht om juist jongeren te betrekken, inspireren en activeren rondom deze samenwerking. In verschillende groepjes wordt de opdracht uitgewerkt. Er wordt groots gedacht: snapfilters, gala’s, social media, alles komt voorbij.

The Case

Na een inhoudelijke uitleg van accountmanager Marise Kessels over de samenwerking tussen UNICEF en Pathé worden de jongeren aan het werk gezet. Ze krijgen de opdracht om juist jongeren te betrekken, inspireren en activeren rondom deze samenwerking. In verschillende groepjes wordt de opdracht uitgewerkt. Er wordt groots gedacht: snapfilters, gala’s, social media, alles komt voorbij.

En dit zijn ze!

Na de selectiedag zijn er uit de groep van 19 jongeren 10 nieuwe toppers geselecteerd. Deze jongeren zullen dit jaar hun stem laten horen voor UNICEF:

  • Mees
  • Suze
  • Jordan
  • Phebe
  • Max
  • Anna
  • Wiep
  • Lynn
  • Izy
  • Lida

Lees meer over de activiteiten van UNICEF voor kinderen en jongeren 

Jongerenpanel 2016

“Wij hebben niet alleen veel geleerd, maar UNICEF heeft ook iets gedaan met onze input! ”

Jongerenpanel 2016

Gerelateerd aan dit onderwerp