Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Syrische kinderen krijgen winterhulp dankzij steun uit Nederland

10 januari 2017

De winter slaat hard toe in Syrië en duizenden kinderen lijden onder de kou. In de eerste weken van het nieuwe jaar schonken donateurs al 1 miljoen euro aan Syrische kinderen. Hierdoor kan UNICEF hen helpen aan winterpakketten, verwarming in huizen en scholen én dekens.

Boushra jibreen

Duizenden kinderen zijn in de afgelopen maand met hun familie vanuit Oost-Aleppo naar Jibreen gevlucht. Op dit industrieterrein aan de rand van de stad staat een oud pakhuis waar ze kunnen bijkomen van de verschrikkingen die ze hebben meegemaakt. Veel kinderen hebben geen huis meer en zijn familieleden, vriendjes en vriendinnetjes kwijtgeraakt.

Nu zijn ze veilig, maar ze hebben het wel vreselijk koud. UNICEF geeft hen daarom warme jassen, mutsen, sjaals en dekens. Malak, een 6-jarig meisje, is een van de 600 leerlingen die de noodschool in Jibreen telt. Zij zit dik aangekleed in een van de klaslokalen die we samen met onze partners hebben ingericht.

Malak (6) zit dik aangekleed in een van de klaslokalen in Jibreen (Aleppo).

Water, voeding en psychosociale hulp

Het is slechts een voorbeeld van de impact die donaties hebben op de levens van Syrische kinderen. Dankzij het donatiebedrag van meer dan 1 miljoen euro heeft UNICEF veel meer kunnen doen. We deelden bijvoorbeeld 200.000 dekens uit in Syrië. En alleen al in Aleppo kregen 11.000 kinderen winterkits met warme kleding.

We brengen elke dag 6 miljoen liter schoon water (genoeg voor 300.000 mensen) naar opvangcentra, openbare tappunten en scholen. Waterpompen worden gerepareerd en voorzien van brandstof. Kinderen worden ingeënt tegen polio en meer dan 9.000 kinderen krijgen psychosociale hulp. 

Benieuwd naar alle resultaten? 

In het project 'Laat Syrische kinderen niet in de kou staan' leest u meer over wat wij hebben bereikt in Syrië. 

Gerelateerd aan dit onderwerp