Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Inschrijving Paul van Vliet Award geopend

22 december 2016

De Paul van Vliet Award – een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen. In samenwerking met de Efteling krijgt de winnaar een geldprijs van € 10.000 voor het ingediende project. 

Inschrijving award 2018 is geopend

Gs vergeer p 004

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan de Esther Vergeer Foundation uit Arnhem. De Paralympisch kampioene Esther Vergeer doet een oproep aan alle organisaties die kinderen helpen om zich in te schrijven: “Ken je, of zet je je in voor een organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderen in Nederland, schrijf je dan in voor de Paul van Vliet Award”, zegt Vergeer.

“Het kan net dat ene steuntje in de rug geven, die boost aan jouw project of de financiële ondersteuning die je zo hard nodig hebt. Uiteindelijk willen wij allemaal kinderen helpen."

De winnaar van 2016, het project van de Esther Vergeer Foundation, zorgt ervoor dat kinderen met een lichamelijke handicap kunnen sporten bij sportverenigingen. 'Join de Club' brengt het kind en de vereniging bij elkaar en begeleidt zowel het kind, de ouders en vereniging om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de Paul van Vliet Award kon de Foundation bij tien nieuwe sportverenigingen sporten voor gehandicapte kinderen mogelijk maken.

Aan de slag

“Toen wij de Paul van Vliet Award wonnen, betekende dat niet alleen dat wij erkenning kregen voor wat wij doen voor kinderen met een handicap. Het gaf ons ook de financiële mogelijkheid om projecten te starten,” vertelt Esther Vergeer. “We konden nu echt aan de slag gaan om zo veel mogelijk kinderen met een handicap aan het sporten te krijgen."

Lees meer over de Paul van Vliet Award

Gerelateerd aan dit onderwerp