Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet toont UNICEF's virtual reality film tijdens vlucht

25 oktober 2016

Passagiers aan boord van een easyJet vlucht van Londen naar Portugal werden gisteren ondergedompeld in een driedimensionale virtuele realiteit-ervaring. Ze kregen de nieuwste virtual reality (VR) film van UNICEF te zien, die speciaal tijdens Wereld Polio dag op maandag 24 oktober werd gelanceerd.  

Passagiers aan boord van een easyJet vlucht van Londen naar Portugal werden vandaag ondergedompeld in een driedimensionale virtuele realiteit-ervaring. Ze kregen de nieuwste virtual reality (VR) film van UNICEF te zien, die speciaal tijdens deze Wereld Polio dag op maandag 24 oktober werd gelanceerd.

UNICEF's ambitie om polio in 2019 volledig uit te roeien maakte dat gekozen werd voor de symbolische vlucht ezy2019 van Luton naar Faro. De 360 graden film die werd vertoond, vertelt het verhaal van Job, het laatste kind in Kenia dat geïnfecteerd is met het poliovirus. Acteur Ewan McGregor en UNICEF-ambassadeur neemt de kijker mee in het verhaal: "Polio is een verwoestende ziekte maar wij hebben de mogelijkheid om het voorgoed uit te bannen. Om een einde te maken aan polio moeten organisaties zoals UNICEF elk laatste kind bereiken met de nodige vaccins, ook kinderen in conflictgebieden en moeilijk te bereiken plekken. Deze nieuwe VR-film geeft mensen de kans om in een andere wereld te stappen en te zien hoe het leven van kinderen getroffen wordt door de ziekte en laat zien waarom we moeten doen om het te stoppen."

'Change for Good'
UNICEF en easyJet werken al jaren samen in hun Change for Good programma om de ziekte polio tegen te gaan. Dankzij de gulle donaties van passagiers hebben tot nu toe 13 miljoen kinderen een vaccinatie gekregen tegen polio en 5,3 miljoen moeders en baby's tegen andere dodelijke ziektes.

Tina Milton, hoofd van de cabine diensten bij easyJet zei: "Ter gelegenheid van de Wereld Polio Dag houdt easyJet een speciale ééndaagse collecte voor UNICEF tijdens al onze vluchten. Op maandag 24 oktober hebben we passagiers gevraagd om hun vakantiewisselgeld - welke valuta dan ook - te doneren om polio te helpen bestrijden. Onze passagiers zijn altijd zeer gul geweest bij collectes in het verleden dus we hopen dat we kunnen rekenen op de donaties van 200.000 passagiers die vliegen op deze dag."

Ruim 8 miljoen pond
easyJet heeft sinds 2012 al ruim 8 miljoen pond (bijna 9 miljoen euro) gecollecteerd om UNICEF te helpen kinderen te vaccineren en ze te beschermen in noodsituaties. Het doel is om eind 2016 op een totaalbedrag uit te komen van 8 miljoen pond. UNICEF bedankt easyJet en haar passagiers voor de vitale rol die ze spelen in het beëindigen van deze vreselijke ziekte.

Aantal poliogevallen gedaald met 99,9 procent
Sinds 1988 en de wereldwijde inspanningen om polio uit te roeien is het aantal gevallen met meer dan 99,9% gedaald. Desalniettemin blijft de ziekte overal een groot gevaar voor kinderen. Op dit moment zijn er nog drie landen waar polio heerst: Afghanistan, Pakistan en Nigeria.

Oordeel zelf
UNICEF en easyJet namen de VR-headsets ook mee naar de stranden van Faro zodat vakantiegangers de film konden zien. Bij UNICEF Nederland wordt momenteel gewerkt aan een Nederlandse versie en zal de film de komende tijd ook getoond worden aan publiek. Oordeel zelf en bekijk hieronder de online versie.

Easyjet Vrmovie UNI124890 Med Res 340 Hoog

Dit meisje in Afghanistan laat haar gemerkte vinger zien na haar inenting tegen o.a. polio. 

Gerelateerd aan dit onderwerp