Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Quinty Trustfull bezoekt UNICEF-project in Zambia

12 oktober 2016

Quinty Trustfull, presentatrice en ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, heeft voor het nieuwe RTL4-programma 'Bestemming..' een UNICEF-project in Zambia bezocht. De reportage wordt uitgezonden op zondag 16 oktober om 23.30 uur. 

Zambia kent grote problemen, zo heeft 11 procent van de inwoners hiv en heerst er extreme armoede in het Afrikaanse land. Via het cash transfer program van UNICEF krijgen de armste gezinnen een maandelijkse bijdrage van omgerekend 7 euro. Dankzij deze bijdrage kunnen kinderen naar school, worden de woonomstandigheden van de gezinnen verbeterd en kunnen zij zelfs een eigen bedrijfje opzetten.

Zambia Quinty 1 540Px

Quinty zag met eigen ogen wat UNICEF voor gezinnen in Zambia doet: "Ik ben nog steeds onder de indruk van het enorme verschil dat 7 euro per maand betekent. Moeders kunnen dit geld gebruiken om hun kinderen naar school te laten gaan en door het te investeren in een eigen bedrijfje hun eigen inkomen vergroten. Ik heb veel bijzonder krachtige vrouwen ontmoet."

Kijkje in een onbekende wereld

De reis van Quinty is de derde van zes afleveringen, waarin Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull verschillende projecten bezoeken die gesteund worden door de Nationale Postcode Loterij. Van tevoren weten de ambassadeurs wel wat de bestemming is, maar niet met welke hulporganisatie ze mee gaan. Het enige dat vaststaat, is dat hulp ter plaatse hard nodig is. Hun persoonlijke reisverslagen geven ons een bijzonder kijkje in het uiteenlopende werk dat de organisaties wereldwijd dag in, dag uit verzetten.

Zambia Quinty 2 540Px

Uitzending RTL4-programma 'Bestemming…'

De aflevering van 'Bestemming…' waarin het UNICEF-project in Zambia centraal staat, is te zien bij RTL 4 op zondag 16 oktober om 23.30 uur. De herhaling is op zondag 23 oktober om 14.00 uur.

UNICEF en Postcode Loterij ruim 23 jaar partners

UNICEF en de Nationale Postcode Loterij werken al sinds 1993 samen en in die tijd hebben we 332,9 miljoen euro mogen ontvangen voor ons werk. Mede dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we ons blijven inzetten voor een betere toekomst voor ieder kind.

Reis mee met RTL4 naar 'Bestemming…' Zambia

De aflevering van 'Bestemming…' waarin het UNICEF-project in Zambia centraal staat, is te zien bij RTL 4 op zondag 16 oktober om 23.30 uur. De herhaling is op zondag 23 oktober om 14.00 uur.

Zambia Quinty 3 340Px

 Zambia kampt met grote problemen, waaronder extreme armoede en hiv en aids. Met steun van UNICEF zetten jongeren in het land zich in om het taboe rondom veilige seks, hiv en aids doorbreken. Dit doen zij onder andere via radioprogramma's.

Zambia Quinty 7 340Px

Quinty Trustfull bezoekt voor het nieuwe RTL4-programma 'Bestemming..' Zambia en leert hoe vrouwen met steun van UNICEF een eigen bedrijf opzetten om zo de armoede voorgoed te doorbreken. Quinty: "Ik heb veel bijzonder krachtige vrouwen ontmoet."

Gerelateerd aan dit onderwerp