Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Zapplive voert actie voor kinderen in Ethiopië

7 oktober 2016

Het tv-programma Zapplive gaat vanaf morgen vijf weken lang samen met kijkers geld ophalen voor kinderen in Ethiopië.

In Ethiopië gaan meer dan 3 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Ze krijgen niet de kans om te leren en zich te ontwikkelen. Bovendien heerst er een enorme droogte, waardoor kinderen van plek naar plek moeten trekken en niet lang op dezelfde school kunnen blijven. De kinderen die wel naar school gaan hebben vaak geen energie om te leren, omdat ze honger en dorst hebben.

Banner Zapplive In ACTIE

Zapplive wil met alle kinderen in Nederland de kinderen in Ethiopië helpen. Van 8 oktober tot en met 5 november komt het tv-programma in actie. Elke zaterdagochtend zal Zapplive tussen 8.45 en 10.30 uur aandacht besteden aan de situatie van Ethiopische kinderen en de kijkers oproepen om voor hen geld op te halen.

In de laatste uitzending op 5 november mogen kinderen hun opgehaalde geld langs brengen in de studio en wordt de eindstand bekendgemaakt.

Voorbeelden van acties

Kinderen die samen met Zapplive in actie komen voor de kinderen in Ethiopië kunnen dat in hun eentje doen, maar ook samen met een vriend(in), sportteam of klas. Lege flessen verzamelen, bladeren opvegen, cupcakes bakken, auto's wassen: alles acties zijn welkom!

Kinderen kunnen op drie manieren het geld afgeven

  • Maak het over naar NL86 INGB 0000 000 121 ovv '307900 actie Zapplive'
  • Geef het via het helpmee-platform: www.unicef.nl/zapplive
  • Of breng het langs op zaterdagochtend 5 november in de studio

Wat doet UNICEF met het opgehaalde geld?

Met het geld dat de kinderen ophalen kunnen wij bijvoorbeeld lesmaterialen kopen voor scholen in Ethiopië en zorgen voor watertanks.