Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Den Haag geeft gul aan UNICEF tijdens Just Peace weekend

26 september 2016

Afgelopen weekend vierde Den Haag met de Vredesloop en een optreden van DI-RECT het slot van het Just Peace Festival. De opbrengst voor UNICEF: bijna 20.000 euro.

De Vredesloop, met een parcours rond het Vredespaleis, trok zaterdag duizenden deelnemers. Tijdens hun inschrijving konden ze een donatie aan UNICEF doen en dat bracht bijna 9800 euro op.

Vredesloop

foto: Bart Hoogveld

De Haagse band DI-RECT speelde zondag in het Kurhaus op Scheveningen. De winst van dit concert en de opbrengst van een sms-actie (waarbij de inzenders een 'meet and greet' met DI-RECT en een overnachting in het Kurhaus konden winnen) bedragen samen 10.000 euro.

Di Rect Kurhaus

De opbrengst van beide evenementen is onder meer bestemd voor TeamUp, een project dat UNICEF samen met Save the Children en War Child uitvoert. Dankzij TeamUp kunnen kinderen in asielzoekerscentra sporten en spelen.