Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Den Haag kleurt komend weekend UNICEF-blauw

22 september 2016

Deze week viert Den Haag het Just Peace Festival. Komend weekend wordt dat afgesloten met drie evenementen waar het UNICEF-blauw vanaf spat: de Vredesloop, het Kurhaus-concert van DI-RECT en de Haagse Internationale Open Dag.

Vredesloop

Zaterdag 24 september 

Vredesloop

De Vredesloop Den Haag wordt gehouden op een parcours rond het Vredespaleis. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: Kinderloop 1,5 km, Jeugdloop 2,5 km, 5 km Loop en 10 km loop. Het parcours van de Vredesloop voert langs diverse historische monumenten en locaties die zorgen voor een uniek parcours. Doe je mee? Schijf je nu in!

Alle praktische Informatie op een rij:

  • Hoe laat?
    11.30 uur gratis miniconcert door Steffen Morrison bij het startpunt
    12.00 (voorafgaand aan de start van de kinder- en jeugdloop): Welk Recht Is Echt, gezongen door Steffen en speciale gasten
  • Locatie

Zondag 25 september

Haagse Internationale Open Dag

Een keer per jaar openen internationale instellingen in Den Haag hun deuren voor het publiek. Zondag kun je rondleidingen krijgen in onder meer het Vredespaleis, het Internationaal Strafhof en het Joegoslavië Tribunaal.
UNICEF doet dit jaar ook mee. Bezoekers krijgen uitleg over ons werk en kunnen in virtual reality filmpjes zien hoe dat er in de praktijk uitziet. 
Belangrijk: als je langs wilt komen, moet je je vooraf aanmelden.

DI-RECT in het Kurhaus

De Haagse band DI-RECT geeft zondagavond in het Kurhaus op Scheveningen een concert, net als The Stones in 1964. We verwachten dit keer geen rondvliegende stoelen, maar wel een hoge opbrengst. DI-RECT speelt namelijk in een strak uitverkochte Kurzaal en de winst van de kaartverkoop gaat naar UNICEF. Bovendien lopen er wervers en vrijwilligers rond die het publiek oproepen om UNICEF te steunen met een sms. De beloning: kans op een overnachting in het Kurhaus of een meet-and-greet met Jamie, Bas, Marcel en Spike.

DI-RECT

(foto: Smith Communicatie)

Hopelijk komen we je ergens dit weekend in Den Haag tegen, zou leuk zijn!

 

 

 

 

 

 

UNICEF Vredesloop

Speciaal voor de Vredesloop is er een lied gemaakt. Het heet 'Welk recht is echt?'
Afgelopen dinsdag zaten we bij Omroep West en Den Haag FM om luisteraars alvast op te warmen, en zaterdag zingt Soul-zanger Steffen Morrison het live bij de Vredesloop.

Als je alvast wilt weten hoe het lied klinkt, kun je de opname bij Omroep West terugkijken.

Den Haag in actie

Lees meer over het partnership tussen UNICEF en Den Haag