Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Cheque van 1 miljoen van Kiwanis voor bestrijding tetanus

17 september 2016

Monique van de Ven nam zaterdag in het Archeon een cheque 1 milljoen euro van Serviceclub  Kiwanis in ontvangst voor UNICEF.

UNICEF ambassadeur Monique van de Ven nam vandaag een cheque van 1 miljoen euro in ontvangst van serviceclub Kiwanis. De bijdrage, het resultaat van vijf jaar lang inzamelingsacties, is specifiek bestemd voor het tegengaan van neonatale tetanus.

"Mede dankzij  Kiwanis heeft UNICEF miljoenen vrouwen kunnen inenten tegen tetanus en dat zijn mooie resultaten", vertelt Monique van de Ven, die als ambassadeur voor UNICEF veel gezondheidswerk in ontwikkelingslanden zag. "De afgelopen vijf jaar is de ziekte fors teruggedrongen en is babysterfte door tetanus enorm afgenomen.  Kiwanis heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Dat vind ik fantastisch!"   

Afsluiting 5-jarig partnership

De cheque, die onder luid tromgeroffel door twee Romeinse legionairs werd binnengedragen, vormt de symbolische afsluiting van het 5-jarige partnership tussen  Kiwanis en UNICEF Nederland. De overhandiging vond plaats tijdens de jaarvergadering van  Kiwanis in het Archeon in  Alphen aan den Rijn. Naast bestuursleden van  Kiwanis, en enkele UNICEF medewerkers was ook Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, hierbij aanwezig. 

VLNR: Romein, Gert van Lieshout, Henk Oostdam (Gouverneur Kiwanis Nederland), Sue Petrisin (World President Kiwanis International), Liesbeth Spies (Burgermeester Alphen aan den Rijn), Monique van de Ven (Ambassadeur Unicef Nederland), Romeinse dame. 

Stop Tetanus

De prachtige opbrengst van 1 miljoen euro komt ten goede aan het Stop Tetanus-project.  "Alle leden van  Kiwanis hebben enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de aanpak van tetanus. Een wijnproeverij, sponsorlopen, concerten, een fietstocht naar Thailand en er is zelfs een kookboek gepubliceerd", zegt Gert van Lieshout, voorzitter van de  Kiwanis-werkgroep Stop Tetanus trots. "Mooi om te zien dat daar, dankzij de brede aanpak van UNICEF, zoveel resultaat mee wordt behaald."

De voor moeders en pasgeboren baby's levensgevaarlijke ziekte Tetanus is met vaccinaties en voorlichting effectief te bestrijden. Inmiddels zijn  40 van de 59 landen waar de ziekte in 1999 voorkwam tetanusvrij verklaard.    

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Kiwanis en UNICEF werken wereldwijd al jaren samen en ook in Nederland is dat het geval. Serviceclub Kiwanis heeft een missie: tetanus de wereld uit helpen. Ze zetten zich dan de afgelopen jaren ook keihard in voor Stop Tetanus, hun zesde lustrumproject.  Op de website van Kiwanis lees je hier meer over. 

Samenwerken met UNICEF

UNICEF werkt niet alleen samen met haar partners in het veld en eigen UNICEF-vrijwilligers, maar ook met stichtingen, serviceclubs en bedrijven. Wilt u meer weten over dit soort samenwerkingen? Kijk op onze website of neem contact op met ons, via 088 444 96 66 of info@unicef.nl 

Gerelateerd aan dit onderwerp