Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

100.000 kinderen zoals Omran hebben dringend hulp nodig in Aleppo

23 augustus 2016

Afgelopen weekend werden we allen opgeschrikt door de foto van de Syrische Omran Dagneesh. De kleine jongen, helemaal onder het puin, op de stoel van de ambulance nadat hij werd gered uit een ingestort gebouw in Aleppo. Hij is een van de vele kinderen in nood. 

Afgelopen weekend werden we allen opgeschrikt door de foto van Omran Dagneesh. De kleine jongen, helemaal onder het puin, op de stoel van de ambulance nadat hij werd gered uit een ingestort gebouw in Aleppo. Hij is een van de vele kinderen in nood. Meer dan 100.000 kinderen in de Syrische stad Aleppo worden dagelijks geconfronteerd met onzekerheid en geweld.

Wat UNICEF doet

Geen enkel kind zou moeten opgroeien te midden van bommen en puin. Maar empathie en verontwaardiging is niet genoeg. Er is actie nodig om een einde te maken aan dit conflict waar al miljoenen kinderen het slachtoffer van zijn geworden. Dezelfde volwassenen die de oorlog in Syrië zijn begonnen moeten een einde maken aan het voortdurende geweld. Wat we tot die tijd kunnen doen is de kinderen in Syrië noodhulp bieden, zoals medische zorg, drinkwater en voedsel. Dat zijn de basisbehoeftes waar we ons op concentreren.

Onlangs waren 1.2 miljoen mensen in het westen van Aleppo afgesloten van water. UNICEF levert dagelijks 4 miljoen liter water met watertrucks om de nood te ledigen en verstrekte 300.000 liter diesel om de cruciale waterpompen weer te laten functioneren. Water is een basisbehoefte om kinderen en hun families gezond te kunnen houden. Daarnaast zijn vele kinderen ernstig getraumatiseerd door alles wat ze hebben meegemaakt. Bombardementen, geweld, het verlies van ouders, of je broer of zus. Deze kinderen hebben dringend psychosociale zorg nodig. 

UNICEF heeft in Aleppo 6 medische klinieken en 6 mobiele teams die zorgen voor basiszorg voor kinderen en moeders. Op dit moment wordt in deze klinieken ook noodzorg voor mensen die gewond zijn geraakt.

Er is extra hulp nodig

UNICEF's werk in Syrië wordt bemoeilijkt doordat we geen of weinig toegang hebben tot enkele gebieden. We roepen op om ons ongehinderde toegang te geven tot alle kinderen en hun families in Aleppo en heel Syrië. We blijven ons dagelijks inzetten met de middelen die we hebben, voor de kinderen en families die we wél kunnen bereiken. Zij hebben hulp nodig. Noodhulp, medische verzorging, water en voeding - dagelijks. Help ons helpen, steun UNICEF nu

 

Lees hier meer over de huidige situatie in Syrië

Help Syrische kinderen

Kinderen in Syrië moeten elke dag weer overleven. Ze hebben vrienden of familieleden verloren, volgen geen onderwijs en er is groot gebrek aan voedsel en medische zorg. De situatie verslechtert met de dag en hun toekomst is in gevaar.


UNICEF zet zich met man en macht voor deze kinderen in. We werken hard in Syrie, maar het is ontzettend moeilijk omwille van de veiligheid. Toch kunnen we dankzij lokale partners en de inzet van lokale UNICEF collega's, hulp bieden in zeer moeilijk bereikbare gebieden. We voorzien kinderen en hun families hierbij van basisbehoeften en onderwijsmateriaal.

 

340 Syrie2

 

340Px Syrie

 

Aleppo 4

Dakloze gezinnen hebben hun toevlucht gezocht tot de Teshreen-kleuterschool in het westen van de stad. De voorzieningen zijn er - op zijn zachtst gezegd - karig.

Gerelateerd aan dit onderwerp