Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Polio terug in Afrika, UNICEF schaalt vaccinatiecampagne op

13 augustus 2016

Deze week werd bekend dat twee kinderen in het noordoosten van Nigeria verlamd zijn geraakt door het poliovirus. UNICEF werkt mee aan een noodplan om kinderen in bereikbare delen van Borno te vaccineren tegen deze zeer besmettelijke ziekte.  

Noodhulp

Het is voor het eerst in twee jaar dat polio opduikt in Afrika. De Nigeriaanse overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben de uitbraak van het zogenoemde wilde poliovirus in de staat Borno bevestigd. De twee gevallen van polio zijn ontdekt in gebieden die nog maar recent toegankelijk zijn voor hulpverleners. De meeste delen van Borno zijn echter nog altijd ontoegankelijk en veel kinderen zijn levensbedreigend ondervoed.
Nigeria had twee jaar geleden voor het laatst te maken met polio en daarvóór was Afrika op weg een poliovrij continent te worden dankzij een grote campagne waarbij overheid, partners en lokale vrijwilligers zich inzetten om alle kinderen te vaccineren.

Acuut

"We kunnen niet ontkennen dat er een verband is tussen conflict en de voortdurende dreiging van poliobesmettingen", zegt UNICEF Hoofd Poliobestrijding Reza Hossaini. "De twee nieuwe gevallen betekenen een acuut verhoogd risico voor alle kinderen in de regio rond het Tsjaadmeer. UNICEF en haar partners zullen niet stoppen met werken tot elk kind in de regio tegen polio is gevaccineerd"


Nood-immunisatie campagne

Het ministerie van Volksgezondheid in Nigeria is met steun van de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF en partners van het Global Polio Eradication Initiative bezig met het uitrollen van een nood-immunisatie campagne. Deze campagne houdt in dat zoveel mogelijk kinderen zo snel mogelijk worden gevaccineerd tegen polio. De noodcampagne start in de bereikbare delen van de staat Borno.

 

 

340 Polio

340 Polio1

Gerelateerd aan dit onderwerp