Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ranomi naar Brazilië

4 augustus 2016

Ranomi begint vandaag aan haar grote avontuur in Brazilië, en ze gaat natuurlijk voor de winst. Wij wensen haar enorm veel succes! Ranomi bezocht voor UNICEF al eerder Brazilië, om erachter te komen hoe het is om er als kind op te groeien.

 

Sms 'Ranomi' naar 4333

Eenmalige dienst. € 3,00 per donatie excl. telefoonkosten (vanaf 18 jaar). 

Of klik hier als voor direct sms-en via iPhone

klik hier als voor direct sms-en via Android

Ranomi hoopt als ambassadeur voor UNICEF een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld voor kinderen. Precies een jaar geleden maakte de zwemster de eerste reis voor UNICEF, één van de weinige publieke activiteiten die ze buiten het zwemmen om wil én kan doen.

Geen dromen meer

Tijdens haar reis ondervond Ranomi hoe het leven van Braziliaanse straatkinderen is. Ze bezocht de sloppenwijken van Fortaleza. "Wat me het meest is bijgebleven, is het jongetje dat we 's avonds laat op straat tegenkwamen bij een bushalte." Luis heet hij. Hij is pas vijftien en gaat al jaren niet meer naar school. "Hij werd mishandeld door zijn vader en moeder. Van kinds af aan werkt hij op straat en gebruikt hij drugs." Ranomi vroeg hem wat hij zou willen. "Niks" antwoordde Luis mat. Luis heeft geen dromen meer.

Grote contrasten

Ranomi vond het moeilijk om Luis achter te laten, op zijn stuk karton waar hij de nacht doorbrengt. Hoe beur je iemand op die geen dromen meer heeft? "Het enige wat ik kon doen, was hem een knuffel geven." Ze voelde dat hij bang was, en dat liet een diepe indruk achter. Ranomi ontmoet meer kinderen, zwangere tienermeisjes en aan crack verslaafde tieners. Gelukkig ziet ze ook een upside. Tijdens een zwemclinic in een jongerencentrum waar deze kinderen worden opgevangen, merkt ze dat veel kinderen ondanks hun situatie hard werken aan hun eigen toekomst.

Wat doet UNICEF voor deze kinderen?

Tijdens haar bezoek zag Ranomi dat deze kinderen zeker geholpen kunnen worden. UNICEF gebruikt sport- en spelmethodes, en zorgt ervoor dat kinderen weer teruggaan naar school. Ranomi: "Het is belangrijk dat kinderen de kans krijgen om kind te zijn. Om gezond op te groeien en zich te kunnen ontwikkelen."Ze is dankbaar dat ze deze reis heeft mogen maken. Ranomi: "Als straks de hele wereld naar de Olympische Spelen kijkt, heb ik een verhaal te vertellen, over kinderen zoals Luis."

 

Steun ons werk voor kinderen in Brazilië

Door middel van sport kunnen kinderen hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Ze krijgen belangrijke lessen over respect, regels en grenzen. Kinderen hebben hierdoor meer controle over hun lichaam en emoties, en het versterkt de onderlinge relaties. Daarnaast is sport een effectieve aanvulling op het onderwijs. Lees meer over dit programma

 

Sms 'Ranomi' naar 4333

Eenmalige dienst. € 3,00 per donatie excl. telefoonkosten (vanaf 18 jaar).  

 

 

Beelden van de reis

Ranomi naar Brazilië

ranomi op reis 2

ranomi op reis 3

 

Gerelateerd aan dit onderwerp