Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Finale UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Tuschinski

22 juni 2016

Theater Tuschinski is aankomende vrijdag voor de derde maal het toneel van de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De Pathé bioscoop ontvangt 24 juni 400 jonge filmsterren uit heel Nederland.

Kinderen hebben voor het filmfestival zelf kinderrechtenfilmpjes gemaakt met de Mini Movie Maker app. Het verhaal voor hun groepsfilm schreven ze zelf. Doel van het project is om kinderen kennis te laten maken met kinderrechten uit het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind. De beste dertien kinderrechtenfilms van schooljaar 2015-2016 strijden in Tuschinski om de felbegeerde Movie Awards. UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum presenteert het filmfeest in Amsterdam.

Afgelopen schooljaar hebben ruim 15.000 kinderen zelfstandig korte kinderrechtenfilmpjes (mini movies) gemaakt met de vorig jaar gelanceerde UKRFF app: de Mini Movie Maker app. Uit maar liefst 833 inzendingen werd een selectie van 80 films gemaakt. Deze mini movies kregen een remake door een UKRFF-filmcoach. De 80 verbeterde versies gingen vervolgens in première in bioscopen door heel Nederland.

Mooi inkijkje

De onderwerpen die de kinderen hebben gekozen, geven een mooi inkijkje in hoe zij kinderrechten uit het verdrag interpreteren. Zo maakten de Limburgse basisschool De Kroevert en OBS De Arcade uit Leiden in hun films een link naar het regime in Noord-Korea. KBS De Vlieger uit Zwolle en RK De Regenboog uit Rotterdam baseerden hun filmscript op respectievelijk Martin Luther King en Nelson Mandela. Veel kinderen maken zich zorgen om de vluchtelingencrisis en ook pesten is een terugkerend onderwerp. Deze thema's zijn op originele wijze verfilmd in 'Ze wil er niet zijn' van de Groningse Brederoschool; Basisschool De Steenen Brug uit Roermond stelt de vluchtelingenproblematiek aan de kaak in 'Flashbacks'.

Movie Awards

De dertien films die in Tuschinski op het witte doek te zien zijn, worden vrijdag 24 juni door een deskundige jury beoordeeld op onder meer acteerprestaties, filmtechniek en de manier waarop het gekozen kinderrecht in de film verwerkt is. Gezien de hoge kwaliteit van de finalefilms gaat de jury, bestaande uit Jan Bouke Wijbrandi, directeur UNICEF Nederland, Saskia Weerstand 3FM DJ & presentatrice van Z@ppLive, Lennart Timmerman acteur uit o.a. Spangas & Goede Tijden Slechte Tijden en Kyra Kuppens, sales manager van Pathé, het nog flink lastig krijgen de winnaars aan te wijzen. De landelijke finale wordt gepresenteerd door UNICEF ambassadeur Klaas van Kruistum, bekend van de populaire programma's Checkpoint, Z@ppLive en Wie is de mol?

Noot voor pers:
U bent van harte welkom om de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival bij te wonen op vrijdag 24 juni 2016 van 10:00-13:30 uur in bioscoop Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34 in Amsterdam.
Aanmelden via Barbara de Reede producent KRFF, barbara@krff.nl , telefoon: 06-42555800.

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

SHE9436

SHE9559

SHE9558

Meer info?

 

Gerelateerd aan dit onderwerp