Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederlandse jongeren spreken tijdens de European Development Days

14 juni 2016

Nederlandse jongeren spreken tijdens de European Development Days, woensdag 15 juni in Brussel, Europese beleidsmakers aan over misstanden in de kledingindustrie. 

De jongeren maken zich grote zorgen over kinderarbeid, schrikbarend lage lonen en andere slechte arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken in onder andere Bangladesh.

In gesprek met beleidsmakers

De negen leden van het UNICEF Jongerenpanel vertolken tijdens de European Development Days in Brussel de stem van hun leeftijdsgenoten en spreken beleidsmakers aan. Met een film tonen ze de zorgelijke uitspraken van winkelende tieners in de winkelstraten van Den Bosch. Via social media sloten honderden jongeren zich hierbij aan. De jongeren gaan met politici, beleidsmakers en bedrijven in gesprek over oplossingen en wie daarvoor moet zorgen.

"Dat leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld onze kleding maken, dat kan echt niet! Ik wil graag dat jongeren daar meer bewust van worden", aldus Marlies Rouwenhorst (15) uit Amersfoort. 

Aftermovie

Het panel maakte deze eigen 'aftermovie' van de dag.

UNICEF Jongerenpanel

De leden van het UNICEF Jongerenpanel interviewden leeftijdsgenoten over misstanden in de kledingindustrie en maakten er een eigen video van:

 
Infographic 'Fashion industry and children'

Klik op de onderstaande afbeelding om de gehele infographic in een apart venster te tonen.

Infographic Fashion Industry 340Px

Gerelateerd aan dit onderwerp