Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Drie ziekenhuizen in Aleppo aangevallen

9 juni 2016

Op woensdag 8 juni zijn drie ziekenhuizen in de Syrische stad Aleppo aangevallen. Daardoor zijn veel kinderen omgekomen of gewond geraakt. UNICEF veroordeelt de aanvallen in scherpe bewoordingen. "Hoe menselijk zijn we nog?"

Gisteren werden in drie uur tijd het Al Bayan en Al Hakeem hospitaal en de Abdulhadi Fares kliniek in het oostelijk deel van de stad geraakt.

"Het Al Hakim hospitaal, dat van UNICEF ondersteuning krijgt, is een van de weinige ziekenhuizen waar kinderen gespecialiseerde zorg kunnen krijgen. Het is al de tweede keer dat het wordt aangevallen," zegt Peter Salama, UNICEF-directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. "In Syrië heerst een verwoestende oorlog, waarin blijkbaar met niemand rekening wordt gehouden. Kinderen, waaronder baby's van slechts een paar dagen oud, zijn tijdens deze aanvallen gewond geraakt of omgekomen. Dat geldt ook voor het medisch personeel."

Baby's uit couveuses

Salam wijst erop dat tijdens de inmiddels ruim vijf jaar durende oorlog in Syrië honderden ziekenhuizen en andere medische faciliteiten zijn beschadigd of verwoest.

"Alleen al in de afgelopen twee weken waren er zes aanvallen. Het morele kompas van de wereld raakt hiervan uit balans. Hoe menselijk zijn we nog als baby's uit couveuses moeten worden gehaald om hen in veiligheid te brengen? Hoe lang zullen we nog toestaan dat de kinderen in Syrië zo lijden?" 

Gerelateerd aan dit onderwerp