Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF hulp bereikt Houla, Syrië (1)

27 mei 2016

UNICEF heeft afgelopen woensdag deelgenomen aan een konvooi met andere VN-organisaties, de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis om humanitaire hulp te bieden in Houla. Het gaat om een zeer moeilijk te bereiken gebied ten noordwesten van de stad Homs in centraal Syrië.

UNICEF bracht dit jaar voor de derde keer basisvoeding samen met onderwijsbenodigdheden (thuisleer materiaal) naar 4.500 kinderen en hun families in Houla. 

UNICEF Konvooi Houla Training Ondervoeding

Een arts van UNICEF trainde tien vrijwilligers uit de gemeenschap en van de Syrische Rode Halve Maan op het screenen van ondervoeding en het geven van speciale therapeutische voeding, zoals pindapasta. Dankzij de training kunnen vrijwilligers ondervoeding bij kinderen herkennen en behandelen.

UNICEF Konvooi Houla Voorraad

De truck wordt geladen met basisvoeding.

UNICEF Konvooi Houla Laden Truck

 

UNICEF Konvooi Houla Compleet

UNICEF maakte onderdeel uit van een konvooi met andere VN-organisaties, de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis om zo humanitaire hulp te bieden in Houla.

Gerelateerd aan dit onderwerp