Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF bezorgt Sri Lanka schoon water na overstromingen

26 mei 2016

In Sri Lanka zijn meer dan 300.000 mensen getroffen door cycloon Roanu. De tropische storm veroorzaakte zware regenval en aardverschuivingen in bijna het hele land. 82 mensen zijn omgekomen.

Op dit moment worden scholen en openbare gebouwen als opvangcentra gebruikt. Door de overstromingen neemt het risico op slechte hygiëne en ziekten toe. Helaas is er nog meer regen in aantocht. "Met meer regen op komst, is het lot van kinderen en gezinnen een cruciaal punt van zorg," zegt Una McCauley, directeur van UNICEF Sri Lanka. "Om ervoor te zorgen dat families gezond blijven en overleven, blijft schoon water zowel nu als op lange termijn nodig."

Wij helpen de bevolking van Sri Lanka op de volgende manieren:

  • Het leveren van watertanks en schoon drinkwater.
  • Het zuiveren van water (we hebben 500.000 waterzuiveringstabletten en 12 ton chloorpoeder geleverd).
  • Het reinigen en herstellen van waterputten en sanitaire voorzieningen.
  • Het geven van voorlichting over hygiëne op scholen en in opvangcentra.

UNICEF werkt nauw samen met de National Child Protection Authority in Sri Lanka en het ministerie van Onderwijs om ervoor te zorgen dat alle getroffen kinderen veilig zijn. Voor noodhulp en de algehele coördinatie van de hulpverlening werkt UNICEF samen met de regering van Sri Lanka en andere hulporganisaties.

 

Sri Lanka

Gerelateerd aan dit onderwerp