Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

In de houdgreep van El Nino

20 mei 2016

In de afgelopen jaren was het in Ethiopië en de rest van Oost- en zuidelijk Afrika veel droger dan normaal en El Niño maakt de situatie alleen maar erger. De gevolgen zijn immens, vooral voor de kinderen in deze regio.

Ethiopie Babyinweegschaal

In een gezondheidspost in de West Arsi Zone laten moeders hun kinderen wegen. Bijna zes miljoen kinderen in Ethiopië hebben te weinig te eten, zodat ze vaak (ernstig) ondervoed zijn. De regering helpt hen zoveel mogelijk, maar kan dit enorme probleem niet alleen oplossen. Daarom trainen wij medisch personeel en zorgen we ervoor dat er in Ethiopië genoeg voorraden therapeutische voeding zijn, zodat ondervoede kinderen snel kunnen aansterken.

Ethopie Jongenmetwaterfles

UNICEF plaatst in Ethiopië waterpompen, zodat kinderen niet meer uren hoeven te lopen om water te halen en naar school kunnen gaan. In een gemeenschap in de West Arsi Zone zijn de kinderen heel gelukkig met de nieuwe pomp, die ze de ziel van hun bestaan noemen. Voor zijn komst was het leven in dit dorp soms ondraaglijk, vertelt een van de vaders. Als er iemand was gestorven waren de kinderen dagen bezig om water te zoeken, want volgens de Ethiopische traditie mag een dode niet ongewassen worden begraven. En als er wel water was, was het vaak vervuild zodat veel kinderen diarree kregen en soms stierven.

Ethiopie Klaslokaal

Het klaslokaal van de Haro Huba school in de Ethiopische regio Oromia is leeg. De leerlingen hebben wel wat anders aan hun hoofd dan rekenen en lezen. Ze moeten uren lopen om water te zoeken. Ze werken, omdat hun ouders anders niet kunnen rondkomen. Of ze zijn gewoonweg niet in staat om zich op de lesstof te concentreren, omdat ze te weinig te eten krijgen.

Foto's: UNICEF Ethiopië/2016/Ayene