Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

120.000 kinderen tijdelijk niet naar school in Ecuador

28 april 2016

Meer dan 280 scholen zijn beschadigd door de aardbeving die Ecuador op 16 april trof. Volgens UNICEF kunnen hierdoor ongeveer 120.000 kinderen tijdelijk geen onderwijs volgen.

Onderwijs van groot belang voor herstel

"Onderwijs is van groot belang voor kinderen die geconfronteerd worden met chaos en vernieling", zegt Grant Leaity, UNICEF vertegenwoordiger in Ecuador. "Het helpt hen aan een dagelijkse routine en is bovendien belangrijk voor hun herstel."

Tijdelijke leerruimten

UNICEF werkt samen met de regering om kinderen weer onderwijs te geven, met name in de zwaarst getroffen gebieden van Muisne, Pedernales, Jama en sommige delen van Portoviejo, Manta en Chone. UNICEF zal 50 tijdelijke leerruimten installeren voor 20.000 kinderen en 700 'school-in-a-boxes' uitdelen. Hierdoor kunnen 60.000 kinderen weer onderwijs volgen.

Enorm veel schade

Terwijl verschillende hulporganisaties samen met de overheid de volledige omvang van de schade in kaart proberen te brengen, geven de eerste schattingen aan dat bijna 2.000 gebouwen werden beschadigd of verwoest en ongeveer 30.000 mensen in opvangcentra verblijven. Uit angst voor naschokken overnachten veel mensen buiten in de open lucht waarbij ze worden blootgesteld aan de zware regenval die normaal is voor dit seizoen.

Reddingswerker In Het Puin Ecuador Home 340Px

Gerelateerd aan dit onderwerp