Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF hulpgoederen bereiken door aardbeving getroffen Ecuador

25 april 2016

De eerste 86 ton aan hulpgoederen van UNICEF zijn aangekomen in Quito, Ecuador. Het aantal getroffen kinderen door de aardbeving is opgelopen tot c.a. 250.000.

Verspreiding hulpgoederen

"We moeten deze voorraden verspreiden onder de getroffen kinderen, en dat moeten we snel doen", zegt Grant Leaity (UNICEF Ecuador). "Hoe langer kinderen leven zonder onderdak, schoon drinkwater en bescherming tegen ziektes, des te hoger zijn de risico's voor hun gezondheid en welzijn."

De hulpgoederen bestaan uit 10.000 fleecedekens, 300 plastic dekzeilen, meer dan 100 grote tenten, 4.000 met insecticide behandelde muskietennetten, 250.000 vitamine A-capsules en medicijnenkits voor de behandeling van diarree.

Humanitaire hulp

Als onderdeel van de VN-oproep voor 72 miljoen dollar, zullen UNICEF en haar humanitaire partners in totaal 23 miljoen dollar moeten ophalen om te kunnen voorzien in de behoeften van 250.000 hulpbehoevende kinderen in de aankomende drie maanden. Een aanzienlijk deel van dit bedrag, 14 miljoen dollar, zal bijdragen aan schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne in tijdelijke onderkomens, gezondheidscentra, onderwijsruimtes en in gemeenschappen. Het overige bedrag zal besteed worden aan onderwijs, bescherming en gezondheidszorg.

Meer dan 1.100 gebouwen zijn verwoest en 720.000 mensen hebben humanitaire hulp nodig. Meer dan 25.000 mensen leven momenteel in opvangcentra. Direct na de aardbeving heeft UNICEF al waterzuiveringstabletten, muskietennetten en dekzeilen verspreid in het getroffen gebied.

Aardbeving Ecuador 340Pix

Gerelateerd aan dit onderwerp