Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Krachtige aardbeving treft Ecuador

17 april 2016

Langs de kust van Ecuador is een zware aardbeving met een magnitude van 7.8 gemeten. De eerste bevindingen zijn dat een half miljoen kinderen, mannen en vrouwen de beving van zeer dichtbij hebben meegemaakt. In totaal zijn er 15,2 miljoen mensen in de regio die het effect van de aardbeving hebben gevoeld.

In totaal zijn er 15,2 miljoen mensen in de regio die het effect van de aardbeving hebben gevoeld. Dit is de zwaarste aardbeving in Ecuador sinds decennia.

De omvang van de ramp, het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden, is nog onbekend. We maken ons echter grote zorgen over gebieden als Santo Domingo, de grootste stad van het land, dat op dit moment volledig zonder stroom zit.

UNICEF is aanwezig en we onderzoeken de situatie. We hebben noodhulpgoederen zoals tenten en watertanks in omliggende landen klaar liggen om in de behoeften van de kinderen van Ecuador te voorzien. Meer informatie over de situatie en onze hulp volgt zodra de volledige impact van de aardbeving bekend is.

Kaart

Gerelateerd aan dit onderwerp