Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kamerbrede steun voor onderwijs en psychosociale hulp aan Syrische kinderen

15 maart 2016

Tijdens een 'schoolles' over de gevolgen van het Syrische conflict op kinderen, kondigden Kamerleden van acht politieke partijen aan samen Kamervragen in te dienen over de schrijnende situatie van kinderen in het Syrische conflict.

Vandaag boden World Vision, Save the Children, War Child en UNICEF Nederland rapporten aan over het 5-jarig bestaan van het Syriëconflict, en de impact hiervan op kinderen. De rapporten zijn aanleiding voor de Kamervragen.

Aandacht voor het lot van kinderen

Roelof van Laar, Kamerlid voor de PvdA, neemt het initiatief voor de gezamenlijke Kamervragen namens een brede coalitie van politieke partijen. "We moeten alles doen om het conflict te beëindigen, en in deze Kamer voortdurend aandacht houden voor het lot van kinderen die het slachtoffer zijn van het Syriëconflict."

Onderwijs en psychosociale hulp

World Vision, Save the Children, War Child en UNICEF Nederland vragen voornamelijk aandacht voor onderwijs en psychosociale hulp. Pim Kraan, directeur van Save the Children vertelde de Kamerleden dat 2,1 miljoen kinderen niet naar school kunnen. "Op deze manier ontstaat een verloren generatie. Dat moet stoppen!"

Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland, gaf de Kamerleden 'huiswerk' mee tijdens de schoolles. "Wij vragen u om zich hard te maken voor beter en toegankelijker onderwijs en psychosociale hulp voor kinderen die getroffen zijn door het Syriëconflict". De Kamerleden stemden in met deze oproep door hun naam op een schoolbord te schrijven uit een schoolpakket dat ook in crisissituaties wordt gebruikt.

Syrie

Syrie

Gerelateerd aan dit onderwerp