Indiase kinderen krijgen 'toilet-les' van hun crickethelden

11 maart 2016

De roem van onze Nederlandse cricketmannen is groot in India. Op initiatief van UNICEF en Team Swachh gaven de sporters op 10 maart een clinic over het belang van hygiënisch toiletbezoek.

In India hebben 564 miljoen mensen geen toegang tot een toilet. Hierdoor hebben veel kinderen last van diarree, in sommige gevallen zo erg dat ze overlijden. Daarom is het belangrijk dat kinderen gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen en leren hoe ze daarmee om moeten gaan. 

Les over toiletgebruik

Vijftig Indiase kinderen verzamelden zich op het trainingsveld naast het cricketstadion van Dharamsala. Daar leerden ze van hun crickethelden over goed toiletgebruik. Alleen al door de handen te wassen voor en na het toiletbezoek, neemt de kans op diarree met veertig procent af. De clinic was een initiatief van UNICEF en Team Swachh, een organisatie die in India stimuleert dat meer mensen toegang hebben tot goede sanitaire voorzieningen.

Cricket vestigt aandacht op belang hygiëne

Doordat cricket in India ontzettend populair is, vormde het wereldkampioenschap een ideale gelegenheid om de gedeelde doelstelling van UNICEF en Team Swachh onder de aandacht te brengen. Helaas werd het Nederlands elftal tijdens hun tweede kwalificatiewedstrijd zonder te spelen uitgeschakeld. Aanhoudende regenval in Dharamsala zorgde ervoor dat zij de wedstrijd tegen Oman niet konden spelen en zich niet plaatsten voor de rest van het toernooi.

Team Swachh 533X340

Gerelateerd aan dit onderwerp