Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF mag kinderen inenten in Syrië

2 maart 2016

Syrië geeft UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ruimte voor een inentingscampagne voor kinderen in het hele land. Dat hebben Syrische hoogwaardigheidsbekleders UNICEF-directeur Anthony Lake dinsdag beloofd.

De UNICEF-directeur wijst erop dat zo'n vaccinatiecampagne bestendige toegang vereist tot alle bezette en belegerde uithoeken van Syrië. Zowel de Syrische regering als de rebellen, die sinds zaterdag een gevechtspauze in acht nemen, moeten de VN-organisaties toelaten tot hun grondgebied.

Hoopvol

Anthony Lake sloeg een hoopvolle toon aan na zijn bezoek aan het door een slepende burgeroorlog verscheurde land. Hij maakte gewag van "winkels die open zijn, mensen die vrij een wandeling maken, kinderen die les krijgen in klaslokalen boven de grond in plaats van te schuilen in kelders voor sluipschutters. Zelfs in de verwoeste oude stad van Homs keren mensen terug die door de strijd waren verdreven."

inenting

Gerelateerd aan dit onderwerp