Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt een half miljoen kinderen Zuid-Soedan terug naar school

22 februari 2016

UNICEF gaat zich inspannen om nog eens een half miljoen kinderen in Zuid-Soedan terug op school te krijgen.

Het project, dat we samen met het Zuid-Soedanese ministerie van Onderwijs uitvoeren, richt zich op kwetsbare gemeenschappen in Zuid-Soedan. In de eerste fase van de samenwerking in 2015, kregen 360.000 kinderen weer toegang tot onderwijs. Veel kinderen kunnen niet naar school als gevolg van het gewapende conflict in hun land, omdat de afstand tot school te groot is, of omdat hun ouders geen geld hebben. UNICEF en zijn partners voorzien in onderwijsmaterialen en leerfaciliteiten.

Een op de tien naar school

"Een kind dat niet naar school gaat, beroof je van zijn of haar rechten en toekomst," zegt Jonathan Veitch, UNICEF directeur in Zuid-Soedan. "De samenleving kan niet functioneren als we falen in het onderwijzen van onze kinderen." Zuid-Soedan is een van de landen waar maar weinig kinderen naar school gaan. Slechts een op de tien kinderen voltooit de basisschool. Het conflict dat uitbrak in 2013, heeft ertoe geleid dat 400.000 kinderen zijn gestopt met school of er niet eens meer worden ingeschreven.

Speciaal onderwijspakket

Het project 'Back-to-Learning' dat nu de tweede fase ingaat, omvat een speciaal onderwijspakket voor ontheemde kinderen en jongeren in gebieden die getroffen zijn door het conflict. Er is ook een onderwijspakket beschikbaar voor kwetsbare kinderen die buiten de gebieden wonen waar wordt gevochten. Om een half miljoen kinderen onderwijs te kunnen bieden, hebben UNICEF en zijn partners 75 miljoen dollar nodig.

Zuid Soedan Nyaturo Groot

Nyaturo Diew is 11 jaar. Ze zit in de tweede klas van de Dawa-basisschool in Bentiu Town (Zuid-Soedan).

Zuid Soedan Haj Abdullah

Haj Abdullah (10) samen met de leerlingen van klas 1 van de Dawa-basisschool.

Gerelateerd aan dit onderwerp