Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Cycloon Winston treft Fiji hard

22 februari 2016

Fiji is afgelopen zaterdag zwaar getroffen door cycloon Winston. UNICEF maakt zich zorgen om de kinderen en zwangere vrouwen en om moeders die borstvoeding geven.

De volle omgang van de aangerichte schade is nog onbekend. Ook is nog niet duidelijk hoe de situatie is op de buitenste eilanden van Fiji, die zich in het hart van de cycloon bevonden.

De regering van Fiji inventariseert welke hulp er nodig is en is begonnen met het opruimen van grote hoeveelheden puin. Voor de komende dertig dagen is de noodtoestand afgekondigd. Scholen zijn deze week gesloten.

"De vernietiging van de infrastructuur, bestaansmiddelen en huizen door een cycloon kan immens zijn," zegt Alice Clements van UNICEF vanuit de hoofdstad Suva. "In een worst case scenario wordt het leven van een heel volk op zijn kop gezet."

Medewerkers van UNICEF staan op Fiji klaar om hulp te bieden.

Fiji Winston

Lange rijen in een supermarkt in Suva, de hoofdstad van Fiji. Iedereen bereidt zich voor op de komst van Winston en haalt zoveel mogelijk levensmiddelen in huis.

Gerelateerd aan dit onderwerp