Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schiphol en reizigers doneren gul aan UNICEF

12 februari 2016

Passagiers op Schiphol en medewerkers van Schiphol Group hebben in 2015 maar liefst €243.385 aan UNICEF gedoneerd. Een speciale parkeeractie van Amsterdam Airport Schiphol heeft nog eens € 34.615 opgebracht en bracht de totale schenking op €278.000. Het is het geweldige resultaat van de samenwerking tussen UNICEF en de Schiphol Group.

Vandaag overhandigde Frank Janssen, directeur Corporate Affairs Schiphol Group de cheque aan Madelon Cabooter, Manager Corporate Partnerships van UNICEF Nederland. Janssen: 'Wij zijn de passagiers op Schiphol zeer dankbaar voor dit enorme bedrag. Daarnaast ben ik trots op de medewerkers van Schiphol Group die zich hebben ingezet voor UNICEF. Fantastisch!'

Collectezuilen en medewerkers-actie

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen op Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor een samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Naast de opbrengst van de collectezuilen, organiseren de medewerkers van Schiphol Group allerlei acties om geld op te halen.

Parkeeractie 'Red een kinderleven'

Via de speciale parkeeractie 'Red een kinderleven' kunnen reizigers ook UNICEF's werk ondersteunen. Bij het online boeken van een parkeerplaats kunnen reizigers €2,50 doneren, die opbrengst gaat bijvoorbeeld naar schoon drinkwater, de installatie van toiletten en het tegengaan van ondervoeding. Deze actie leverde in 2015 bijna €35.000 op.

Schiphol Cheque 340Px

Gerelateerd aan dit onderwerp