Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Prinses Beatrix opent nieuw kantoor UNICEF

12 februari 2016

In aanwezigheid van UNICEF ambassadeur Paul van Vliet, de burgemeester van Den Haag, Raad van Toezicht voorzitter John Jorritsma en UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi, opende prinses Beatrix deze middag het nieuwe kantoor van UNICEF officieel.

Opening Pand Unicef 01

In aanwezigheid van UNICEF ambassadeur Paul van Vliet, de burgemeester van Den Haag, Raad van Toezicht voorzitter John Jorritsma en UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi, opende prinses Beatrix deze middag het nieuwe kantoor van UNICEF officieel. Zij onthulde daartoe een plaquette op de muur met een gedicht van Paul van Vliet. Prinses Beatrix is sinds vele jaren beschermvrouwe van de kinderrechtenorganisatie.

UNICEF Nederland verhuisde van Voorburg naar een modern ingericht pand aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, dichtbij ministeries en collega-organisaties. Het kantoor is zeer compact; de organisatie betaalt veel minder huur dan op de oude locatie.

Opening Pand Unicef 03

Leden van het Jongerenpanel van UNICEF Nederland spraken even met prinses Beatrix. De prinses vertelde waarom ze beschermvrouwe was geworden en vroeg de jongeren wat ze deden voor UNICEF, vertelde een van de jongeren, Siún, na afloop (tweede van links). "Ze nam echt even de tijd voor ons, heel geïnteresseerd. Dat vond ik wel heel bijzonder."

Opening Pand Unicef 04

De Haagse burgemeester Van Aartsen maakte bekend dat Den Haag UNICEF zal blijven steunen. "De aankomende vijf jaar gaan wij samen met iedereen van UNICEF door met het helpen van kinderen in nood. Den Haag is trots dat UNICEF Nederland weer terug is en ook ik ben daar heel erg blij mee. Waar anders kan deze organisatie beter gehuisvest zijn dan hier."

Opening Pand Unicef 05

Ambassadeur Paul van Vliet haalde herinneringen op aan de reizen die hij voor UNICEF maakte en de kinderen die hij ontmoette, zoals het straatjongetje Daniel, dat hem vertelde graag dokter te willen worden. "Dat zie je niet vaak in Nederland dat kinderen zo serieus met hun toekomst bezig zijn. Ik had zelf ook lange tijd geen idee. Heel bijzonder zoals juist deze kinderen bezig zijn met een zinvolle invulling van hun leven, terwijl dat juist zo ongewis is."

Opening Pand Unicef 06

UNICEF-ambassadeur Claudia de Breij presenteerde met flair de bijeenkomst. Een van de sprekers was Raad van Toezicht voorzitter John Jorritsma, die even het woord nam om UNICEF te complimenteren met de locatie en uitstraling van het nieuwe pand, in combinatie met de relatief lage kosten.

Gerelateerd aan dit onderwerp