Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pluchen Speelgoedactie van IKEA heeft wereldwijd een bedrag van 11,1 miljoen euro opgebracht!

28 januari 2016

De wereldwijde knuffelactie van IKEA brengt 11,1 miljoen euro op voor beter onderwijs. Maar liefst 259.533 euro van dat bedrag komt van Nederlandse bodem.

11,1 miljoen euro voor onderwijs

De dertiende editie van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs van de IKEA Foundation heeft wereldwijd 11,1 miljoen euro opgebracht. Maar liefst 259.533 euro van dat bedrag komt van Nederlandse bodem. Tijdens de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs doneerde de IKEA Foundation van 9 november 2015 tot en met 3 januari 2016 wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. 

Sinds de start van de actie in 2003 heeft de IKEA Foundation 77 miljoen euro gedoneerd aan 99 projecten in 46 landen. Nu komt daar nog eens 11,1 miljoen euro bij. UNICEF investeert de donaties in diverse onderwijsprogramma's in Afrika.

Knuffel van Koen

Voor Nederland had deze editie van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs een extra feestelijk tintje. Eind 2014 riep IKEA kinderen op om een knuffel te ontwerpen. Uit duizenden inzendingen uit meer dan veertig landen werd de tekening van de Nederlandse Koen Schnitker tot één van de tien winnaars gekozen. Zijn groene knuffelmonster kwam tot leven in de limited SAGOSKATT collectie. Koen en zijn knuffelmonster gaven afgelopen 9 november het startschot voor de Pluchen Speelgoedactie 2015

Dubbel doneren

Ook dit jaar konden klanten van de IKEA winkels hun gekochte knuffels en kinderboeken doneren aan een lokaal goed doel. Hiervoor hebben alle IKEA vestigingen een speciale doneerbak bij de kassa's geplaatst en een goed doel geselecteerd.   

340_STE_infographic

 

340ikea Thankyou

Gerelateerd aan dit onderwerp