Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF krijgt 13,5 miljoen van de Postcode Loterij en haar deelnemers

27 januari 2016

Deelnemers van de Postcode Loterij bedankt! UNICEF heeft tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam een geweldige bijdrage van 13,5 miljoen euro ontvangen voor UNICEF's wereldwijde werk! Daarnaast heeft de loterij een extra bedrag gegeven om bevrijde kindsoldaten een nieuwe kans te geven.

Het was een bijzondere avond voor 100 goede doelen tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam. De Nationale Postcode Loterij maakte gisteravond in het bijzijn van haar nieuwe ambassadeur George Clooney bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 328 miljoen euro doneert. Hoogtepunt van het gala was de toekenning uit het Droomfonds aan Amref Flying Doctors en War Child. Amref ontvangt voor het project 'Goede zorg via de mobiele telefoon' ruim 9,5 miljoen euro. War Child krijgt bijna 6 miljoen euro voor het project 'Onderwijs voor kinderen in conflictgebieden'. Met het Droomfonds maakt de Postcode Loterij nieuwe, moedige en baanbrekende projecten mogelijk.

Extra bijdrage van 1,9 miljoen euro voor ex-kindsoldaten

UNICEF Nederland heeft naast de 13,5 miljoen ook nog een speciale bijdrage van 1,9 miljoen euro gekregen uit de Extra Trekkingen van de loterij. Dit is bestemd voor ons project 'Een tweede kans voor bevrijde kindsoldaten' in de Centraal Afrikaanse Republiek. Met dit geld kunnen we ervoor zorgen dat duizenden kinderen vrijkomen en een goede toekomst tegemoet gaan. 

Weinig mensen kennen de Centraal Afrikaanse Republiek, alleen de naam verraadt waar het ligt. UNICEF is al meer dan veertig jaar actief in het land om kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat is hard nodig want het land wordt al decennia lang geteisterd door armoede, oorlog en geweld. De strijdende partijen schuwden - tot voor kort - geen enkel middel om aan de macht te komen. Gelukkig is dat nu veranderd. Mede dankzij de inzet van UNICEF hebben op 5 mei 2015 de strijdende partijen in het land toegezegd dat zij geen kinderen meer ronselen als soldaat en de 10.000 kindsoldaten laten gaan.

Samen met lokale partners kan UNICEF dankzij de bijdrage van de loterij zich volop inzetten voor deze kinderen, onder andere door ze te bevrijden, op te halen uit afgelegen gebieden, opvang, psychologische en medische zorg, onderwijs en re-integratie in de samenleving. Voor dit project werken we - naast onze partners in het land - in Nederland met het Afrika-Studiecentrum. Het centrum gaat de impact van humanitaire interventies op eerdere bevrijde kindsoldaten onderzoeken.

Loterijdeelnemers bedankt!

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn alleen mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers aan de Postcode Loterij. Van elk gekocht lot gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar 328 miljoen euro aan goede doelen worden geschonken. Loterijdeelnemers bedankt! 

UNICEF Ontvangt Cheques NPL Van Hoofd Marketing Daan Peters

UNICEF ontvangt tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij uit handen van hoofd Marketing Daan Peters twee royale cheques voor ons wereldwijde werk voor kinderen. Bedankt Postcode Loterij en deelnemers! Fotocredit: Roy Beusker

Bevrijde Kindsoldaat Van 4 Jaar In CAR Soldaatje spelen zou voor deze 4-jarige jongen uit CAR een spelletje moeten zijn. Helaas was het tot voor kort de werkelijkheid. Gelukkig kan hij aan een nieuwe toekomst beginnen nu hij is bevrijd, mede dankzij UNICEF.  

UNICEF Ontvangt Extra Bijdrage Postcode Loterij 2016

Met deze geweldige extra bijdrage kunnen we ervoor zorgen dan voormalig kindsoldaten weer gewoon kind kunnen zijn. Fotocredit: Roy Beusker

Medewerkers UNICEF Blij Met Bijdrage NLP

Met de extra bijdrage kunnen we kindsoldaten bevrijden, opvangen en voorzien van zorg en onderwijs. Zo gaan zij een betere toekomst tegemoet. Postcode Loterijdeelnemers: bedankt!

Groep Bevrijde Kindsoldaten In CAR Dankzij alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen we duizenden bevrijde kindsoldaten alle zorg bieden die zij nodig hebben. 

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp