Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

25000 kinderen in Noord-Korea in levensgevaar

27 januari 2016

Noord-Korea heeft te kampen met extreme droogte. Zeker 25.000 kinderen in het Aziatische land zijn ernstig ondervoed en hebben dringend hulp nodig.

Door de ernstige droogte zijn veel oogsten mislukt en is er een tekort aan schoon drinkwater. Dit heeft tot een enorme toename van het aantal gevallen van diarree onder kinderen geleid. Diarree is een belangrijke oorzaak van ernstige ondervoeding en kindersterfte.

UNICEF heeft zo snel mogelijk 18 miljoen dollar nodig om de kinderen in Noord-Korea te kunnen helpen.

Ondervoeding Noord-Korea

Gerelateerd aan dit onderwerp