Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Voedselhulp voor kinderen in Madaya Foua en Kefraya

13 januari 2016

Maandag zijn 47 trucks met hulpgoederen de Syrische stad Madaya binnengereden. Ook UNICEF maakte deel uit van het hulpkonvooi. 

Gezien de extreem benarde situatie is men direct begonnen met het uitdelen van de goederen. De geleverde hulp bestond uit voedsel, therapeutische voeding, warme kleding, dekens en medicijnen.

In een ander konvooi arriveerden 21 trucks in de plaatsen Foah en Kefraya (provincie Idlib). Daar werden hulpgoederen voor ongeveer 20.000 mensen uitgeladen.

Voedselhulp voor 15.000 kinderen

Ook UNICEF maakte deel uit van de hulpkonvooien. We hebben voedselhulp voor ongeveer 10.000 kinderen naar Madaya gebracht. In Foua en Kefraya hebben we goederen voor ongeveer 5.000 kinderen uitgedeeld. De hulp bestond uit hoge energie-koekjes, voedingssupplementen en medicatie voor de behandeling van ernstige en acute ondervoeding.

Soep van gras

Hanaa Singer, directeur van UNICEF Syrië, reed mee in het konvooi. Ze vertelt dat ze zeer verontrustende verhalen heeft gehoord van de kinderen en moeders die ze in Madaya hebben ontmoet. Alle kinderen die ze sprak probeerden te overleven door soep van gras te eten. Een moeder vertelde dat haar zoon kort geleden door ondervoeding was overleden. De meeste kinderen zagen er uitgehongerd uit.

Een andere UNICEF-medewerker vertelde dat hij nog nooit zo'n vreselijk schouwspel had gezien. In de stad zag hij honderden mensen die duidelijke tekenen vertoonden van ondervoeding en andere medische aandoeningen, zoals diarree en huidziekten. 

Hulpkonvooi-Madaya

hulpgoederen-madaya

Gerelateerd aan dit onderwerp