Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Incento voor UNICEF

21 december 2015

Reisorganisatie Incento steunt het werk van UNICEF met een mooie donatie. Door een vast bedrag per boeking over te maken levert het bedrijf een bijdrage aan het bestrijden van hiv in Tanzania.

Hiv voorkomen bij kinderen

Incento steunt het huidige UNICEF-programma in Tanzania: nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen. Bijna 6% van de bevolking in Tanzania leeft met hiv. In sommige regio's loopt dit zelfs op tot 15%. Ieder jaar worden 100.000 Tanzanianen met hiv geïnfecteerd. Onveilige seks is de hoofdoorzaak van infecties. Minder dan de helft van de jongeren heeft kennis van hiv. De meeste zwangere vrouwen weten niet dat ze met hiv leven waardoor het leven van hun ongeboren baby in gevaar is. Wat is de aanpak van UNICEF in Tanzania? Gezondheidswerkers worden opgeleid om betere medische zorg te leveren. Kinderen met hiv alsmede zwangere vrouwen en hun baby's krijgen aidsremmers. Jongeren krijgen voorlichting over hiv. Kinderen die wees zijn geworden door aids krijgen medische, sociale en financiële steun.

Donatie per boeking

Voor iedere boeking op de reis Dar es Salaam - Kaapstad maakte Incento € 100,- over aan UNICEF als bijdrage aan dit project. Voor iedere boeking op de reis 'Namibië Safari' werd € 50,- overgemaakt. In totaal doneert het bedrijf daarmee € 3.100,- aan UNICEF.

UNICEF is dankbaar voor deze mooie samenwerking en hoopt op een succesvolle voortzetting in het nieuwe jaar.

Incentologo

 

Tanzania2

Gerelateerd aan dit onderwerp