Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Studente Kimberley leeft een week lang op Schiphol voor UNICEF

17 december 2015

Met de vandaag gestarte Flying home for Christmas campagne zet Schiphol de kerstgedachte om in donaties voor het werk van UNICEF. Lees hier alles over deze ludieke actie en hoe ook jij mee kunt helpen.

Schiphol verbindt en brengt mensen bij elkaar tijdens de feestdagen. Met dit gegeven heeft Schiphol vandaag de campagne Flying home for Christmas gelanceerd. Studente Kimberley Wolf gaat hierbij de uitdaging aan om een week lang donaties op te halen voor UNICEF op Schiphol. Als zij zeven dagen lang, 24 uur per dag op Schiphol eet, slaapt en zoveel mogelijk geld voor UNICEF inzamelt, krijgt zij een vliegticket om naar haar familie in Curaçao te vliegen, die ze al vijf jaar niet heeft gezien.

The Terminal

Schiphol is een wereld op zich waar Kimberley een week lang zal leven en wonen. Die week lang gaat ze allerlei ludieke 'challenges' aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor UNICEF. Zo kan ze reizigers tegen een donatie gaan vermaken met een potje Twister, hen naar de gate begeleiden of koffers sjouwen. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat we Kimberley voor een challenge op de landingsbaan aantreffen.

Flyinghomeforchristmas.nl

Een week lang zal Kimberley haar avonturen filmen en kun je haar video's en berichten volgen via de campagnesite Flyinghomeforchristmas.nl. Daar is ook de mogelijkheid om Kimberley online te steunen met een donatie aan UNICEF of haar een challenge te geven. Het resultaat zie je dan mogelijk weer terug op de site en de social kanalen van Schiphol

UNICEF & Schiphol

UNICEF is als goed doel al een aantal jaar aan Schiphol verbonden. De donaties zullen onder meer worden ingezet voor diverse onderwijsprogramma's van UNICEF. Zo krijgen bijvoorbeeld kinderen in moeilijk bereikbare gebieden toegang tot basisonderwijs, waardoor ze toch de kans krijgen om bijvoorbeeld te leren lezen en schrijven en iets van hun toekomst te maken. Met de donaties via Flying Home For Christmas krijgen kinderen wereldwijd een vliegende start voor de toekomst.

Gerelateerd aan dit onderwerp