Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Avery Dennison haalt €70.000 op voor WASH

17 december 2015

Het bedrijf Avery Dennison heeft samen met haar medewerkers maar liefst 70.000 euro ingezameld voor UNICEF. 

Avery Dennison heeft in september 2015 een speciale actieweek voor UNICEF georganiseerd. Tijdens deze week haalden zij geld op door middel van uiteenlopende medewerkers-acties. Met het fanatische resultaat van €70.000 kan UNICEF vele kinderen helpen aan toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Kinderen hebben schoon drinkwater en toegang tot sanitaire voorzieningen (WASH) nodig. Water is de essentie van het leven, het is een basisrecht. In veel gebieden op aarde is er te weinig water of is het water vies. Ook bestaat er een groot gebrek aan goede sanitaire voorzieningen en leven veel kinderen in onhygiënische omstandigheden. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van deze kinderen. Het leidt tot infecties en diarree en dit kan ondervoeding versterken of zelfs veroorzaken.

UNICEF werkt samen met overheden, maatschappelijke organisaties, de private sector, andere partners, de lokale bevolking en kinderen zelf. UNICEF brengt kindersterfte omlaag door onder andere kinderen van schoon drinkwater en veilige sanitaire voorzieningen te voorzien. UNICEF promoot daarnaast op vele manieren hygiëne: thuis, bij de verzorging van kinderen en op school. UNICEF is actief in de dorpen en op wijkniveau, op scholen als ook in klinieken.

Avery Dennison For UNICEF 340

Angelo Depietri, Avery Dennison Materials Group Europe VP/GM - Madelon Cabooter, UNICEF Nederland - Frank Veltkamp, Avery Dennison Materials Group Europe VP HR

Gerelateerd aan dit onderwerp