Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Tetanus nu in zeventien landen uitgebannen!

10 december 2015

De samenwerking tussen Pampers en UNICEF heeft bijgedragen aan het uitbannen van tetanus in zeventien landen. Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd volledig uit te bannen steeds dichterbij.

Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd volledig uit te bannen steeds dichterbij. De succesvolle campagne '1 pak = 1 vaccin' vindt dit jaar voor de tiende keer plaats.

Elke 11 minuten

Tetanus is jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 49.000 pasgeboren baby's. Elke 11 minuten sterft een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus. En dat terwijl de ziekte met eenvoudige tetanusvaccinaties is te voorkomen. Met drie vaccins is de (toekomstige) moeder vijf jaar beschermd. En elke baby die zij in deze periode krijgt is beschermd tot twee maanden na de geboorte.

De samenwerking met Pampers heeft bijgedragen aan het uitbannen van tetanus in Burkina Faso, Kameroen, Ivoorkust, Gabon, Ghana, Guinee-Bissau, Laos, Liberia, Madagaskar, Mauritanië, Myanmar, Senegal, Tanzania, Oost-Timor, Sierra Leone en Oeganda. Onlangs werd Cambodja daaraan toegevoegd als zeventiende land. Procter & Gamble koppelt haar product Pampers drie maanden per jaar aan een speciale actie voor UNICEF. 

  Facebook-actie

Omdat de samenwerking 10 jaar bestaat, vieren we samen feest. Jij kunt ook meedoen. Plaats een foto van jouw kind die een kaarsje uitblaast en een verjaardagswens maakt op de  Pampers Facebookpagina  met #PampersUNICEFWens, want '1 geplaatste foto = 1 levensreddend vaccin'. Elke view, like en share van het filmpje op Facebook levert een extra vaccin op tegen tetanus.

1 jaar gratis Pampers

Wehkamp steunt de 10e verjaardagswens van Pampers en UNICEF en verdubbelt het aantal levensreddende vaccins bij aankoop van een Pampers maandbox van 5 naar 10. Dit jaar helpt wehkamp voor de vierde keer mee tetanus bij pasgeborenen uit te bannen. Om de 10e verjaardag van de campagne te vieren maak je bij wehkamp ook nog kans op 1 jaar gratis Pampers (incl. een donatie van 120 levensreddende vaccins).

 Pampers beeld 2015