Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden geen veilig thuis

4 december 2015

Miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden moeten het stellen zonder veilig thuis. Duizenden Nederlanders bekommeren zich om het lot van deze kinderen en willen graag iets voor hen doen. Kinderen zonder 'thuis' is een nieuwe, praktische gids voor iedereen die zich inzet voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. 

Duizenden Nederlanders bekommeren zich om het lot van deze kinderen en willen graag iets voor hen doen. Daarbij stuiten ze op vragen en dilemma's: hoe kun je kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden het beste helpen? Is een kinderhuis wel de beste oplossing of zijn er alternatieven? En hoe kun je als vrijwilliger een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen?

Praktische gids 

Kinderen zonder 'thuis' is een nieuwe, praktische gids voor iedereen die zich inzet voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. In acht korte hoofdstukken, met veel voorbeelden uit de praktijk, komen de belangrijkste vragen rond de zorg voor deze kinderen aan de orde.

Het uitgangspunt van Kinderen zonder 'thuis' is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. De inzet van stichtingen en vrijwilligers zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan (pleeg)gezinnen, en pas in de laatste plaats op de opvang in kinderhuizen. De gids vertelt hoe je dat, samen met organisaties en betrokkenen in landen zelf, het beste kunt aanpakken.

Kinderen zonder 'thuis' is een uitgave van Better Care Network Netherlands, een netwerk van organisaties die zich inzetten voor kinderen in ontwikkelingslanden zonder adequate ouderlijke zorg. De gids is gratis te downloaden via bettercarenetwork.nl of te bestellen door een e-mail te sturen aan info@bettercarenetwork.nl.

Meer informatie: Better Care Network Netherlands, Lotte Ghielen, coördinator: info@bettercarenetwork.nl

 

Kinderen zonder thuis