Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA’s Pluchen Speelgoedactie voor de dertiende keer van start

12 november 2015

Traditiegetrouw staat einde jaar bij IKEA in het teken van de Pluchen Speelgoedactie. Voor elke knuffel of kinderboek dat verkocht wordt, gaat een euro naar UNICEF en Save the Children. 

Maandag 9 november werd de actie afgetrapt met Koen Schnitker (11) in IKEA Barendrecht. Koen is een van de 10 winnaars van de internationale tekenwedstrijd, zijn groene knuffelmonster is samen met de andere winnende droomknuffels in wereldwijd verkrijgbaar bij IKEA.

Als het aan knuffelontwerper Koen ligt, mag iedereen knuffelen met 'zijn' monster. Na de aftrap mocht Koen 100 van zijn knuffels uitdelen aan klasgenoten van basisschool de Paperclip en lokale organisaties als stichting Jarige Job en Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam.

Dit jaar roept IKEA kinderen tot en met 12 jaar opnieuw op om hun droomknuffel te ontwerpen. Van de winnende tekeningen maakt IKEA wederom een limited collectie pluchen speelgoed.

Sinds de start van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs in 2003 is er 77 miljoen euro gedoneerd aan 99 projecten in 46 landen. Hierdoor hebben 11 miljoen kinderen in landen als Rwanda, Sierra Leone en Bangladesh kunnen genieten van beter onderwijs.

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar Schools for Africa. Sinds 2013 steunt de IKEA Foundation Schools for Africa, zodat kinderen in Afrika naar school kunnen en onderwijs van goede kwaliteit krijgen.

In elke vestiging van IKEA staat daarnaast vanaf 28 oktober bij de uitgang een speciale doneerbak. Iedereen kan zijn of haar gekochte knuffels of kinderboeken in deze bak doneren. Aan het einde van de actie wordt de inhoud geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland. Zo helpt de klant samen met IKEA kinderen ver weg én dichtbij.

IKEA_softtoys _340

IKEA-Softtoys -SCHOOL-340

Gerelateerd aan dit onderwerp