Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Guillaumes wondere wereld komt op tv

11 november 2015

Guillaume woont op Bonaire en is gek op lezen. Hij speelt aanstaande zondag de hoofdrol in een aflevering van de IKON-serie Mensjesrechten.

Guillaume Martiszoon (9) leest de hele dag dag door, zelfs als hij aan het rolschaatsen is of naar school wandelt. Andere kinderen op het eiland lezen bijna helemaal niet en dat vindt hij jammer. Daarom heeft Guillaume  'De verhalen van de enige Eva' geschreven, een kinderboek waarin het meisje Eva de lezers leert hoe ze gezond en sportief kunnen leven.

Recht op ontwikkeling

De documentaireserie Mensjesrechten van de IKON - die gebaseerd is op het Verdrag voor de Rechten van het Kind - heeft een aflevering aan Guillaume gewijd. Het recht op ontwikkeling staat in zijn verhaal centraal. Op Bonaire kunnen maar weinig kinderen gebruikmaken van dit recht, omdat ze na schooltijd amper activiteiten krijgen aangeboden.

Mensjesrechten: Guillaumes wondere wereld, zondag 15 november, 15.00 uur op NPO Zapp.

Guillaume

Guillaume Martiszoon (9) heeft een kinderboek geschreven.

Kaft Boekje Guillaumme

Hij heeft ook alle illustraties gemaakt.

Guillaumesboekje

Eva speelt in het boek van Guillaume de hoofdrol. Zij is de dochter van de beste vriendin van zijn moeder.