Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Paul van Vliet Award 2015

4 november 2015

Esther Vergeer Foundation wint Paul van Vliet Award 2015

De foundation wil met de geldprijs van 10.000 euro haar project uitbreiden om sporten structureel mogelijk te maken voor gehandicapte kinderen.

Volgens de jury was de keuze uit de vijf genomineerden - Hotspot Hutspot, Actieplan voor Kids, Klassiek Rondom de Klas en het muziekproject van Hans van Dorp - erg moeilijk. "Esther Vergeer sprong eruit omdat zij zo vol passie sporten voor gehandicapte kinderen overal in Nederland mogelijk wil maken", aldus Paul van Vliet. "Dit is een prachtig doel."

Na de presentatie van Esther kwam Casey aan het woord, een 12-jarige jongen in een rolstoel die pas na lang zoeken en met bemiddeling van de Foundation bij een tennisvereniging terecht kon. Jurylid Olaf Vugts, lid Raad van Bestuur van de Efteling, noemde het 'stuitend' dat in een land als Nederland sporten niet toegankelijk is voor alle kinderen. "Het moet toch normaal zijn dat kinderen kunnen sporten?"

Esther Vergeer noemde het 'onwijs bijzonder' om de prijs te krijgen. "Ik heb zelf ongelofelijk veel aan sport gehad. Door te sporten kun je je persoonlijkheid ontwikkelen en excelleren. Samen met UNICEF kunnen we deze groep kwetsbare kinderen een plek geven, want ze verdienen het zo."

Het project 'Join the Club' van de Arnhemse Esther Vergeer Foundation wil mogelijk maken dat lichamelijk gehandicapten kinderen structureel kunnen sporten bij sportverenigingen. Zij brengen het kind en de vereniging bij elkaar en begeleiden zowel het kind, de ouders en vereniging om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de Paul van Vliet award kan de Foundation bij tien nieuwe sportverenigingen sporten voor gehandicapte kinderen mogelijk maken.

GS PAULVVAWARD 002

 "Ik heb zelf ongelofelijk veel aan sport gehad. Door te sporten kun je je persoonlijkheid ontwikkelen en excelleren."

GS PAULVVAWARD 007

 Esther en Casey met alle juryleden 

GS PAULVVAWARD 008

´Samen met UNICEF kunnen we deze groep kwetsbare kinderen een plek geven, want ze verdienen het zo."

Gerelateerd aan dit onderwerp