Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Supertyfoon Haiyan twee jaar geleden

3 november 2015

Immense storm, tienduizenden liters regen en enorme verwoestingen. Twee jaar na tyfoon Haiyan staat de superstorm nog altijd in de geheugens gegrift. Maar mede dankzij giften op Giro555 zijn inmiddels honderdduizenden slachtoffers geholpen.

Op 8 november 2013 raasde tyfoon Haiyan over de Filipijnen en trof daarmee 16 miljoen mensen. Het is één van de sterkste stormen ooit gemeten. Nederland kwam massaal in actie. Op Giro555 werd ruim 36 miljoen ingezameld. Daarvan is inmiddels 90% besteed. Ook UNICEF kreeg een gedeelte van het ingezamelde geld, namelijk 5,9 miljoen. Dit hebben we vooral uitgegeven aan gezondheidszorg, water, sanitaire voorzieningen en onderwijs.

Hulpverlening in de herstelfase

De hulpverlening bevindt zich volop in de herstelfase, blijkt uit een rapport dat de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 vandaag publiceren over de voortgang van de hulp. Actievoorzitter Simone Filipini: "Er is twee jaar na de ramp veel bereikt. Met geld van Giro555 zijn bijvoorbeeld 206.641 mensen geholpen aan onderdak, hebben 34.318 mensen toegang tot latrines, ontvingen 27.790 gezinnen financiële steun en kunnen 81.741 kinderen weer naar school in herstelde of nieuwe klassen."

Filipijnen

Handen wassen redt levens! UNICEF zorgde voor een schooltent, lesmaterialen,  schoon water en zeep voor deze meisjes.

Filipijnen onderwijs

Kiana (14) werkt aan haar toekomst op een door UNICEF gesteunde school.

Filipijnen zorg

Een Filipijnse baby krijgt een poliovaccin toegediend. Mede dankzij giften op Giro555 heeft UNICEF ervoor kunnen zorgen dat 82.100 kinderen onder de 5 jaar gevaccineerd zijn tegen polio.

Gerelateerd aan dit onderwerp