"Kinderen kunnen in Syrië niet eens meer veilig spelen"

17 september 2015

UNICEF veroordeelt een mortieraanval op burgers in de Syrische stad Aleppo. Volgens berichten zijn gisteren hierbij minstens negentien kinderen omgekomen.

Zes van hen waren tijdens de aanval in een door UNICEF ondersteunde kindvriendelijke ruimte. "Kinderen kunnen in zo'n ruimte voor even de verschrikkingen van de oorlog vergeten," zegt Hannaa Singer, UNICEF-vertegenwoordiger in Syrië. "Zij mogen nooit een doelwit zijn. Deze verwerpelijke aanval laat zien dat de kinderen in Syrië niet eens meer veilig kunnen spelen."

Ook in de afgelopen weken zijn kinderen gedood of gewond geraakt tijdens aanvallen op burgers. Singer: "Dit geweld bewijst een overduidelijke ontkenning van de oorlogswetten. Kinderen lopen overal in Syrië gevaar."

Onmiddellijk stoppen

UNICEF roept alle strijdende partijen in Syrië op om onmiddellijk te stoppen met aanvallen op burgerdoelen. Ze moeten internationale humanitaire wetten respecteren en hun uiterste best doen om burgers te beschermen. Ook mogen ze geen aanvallen meer uitvoeren op bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en watervoorzieningen.

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp