Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet in actie voor Syrische vluchtelingenkinderen

17 september 2015

De Britse luchtvaartmaatschappij  easyJet gaat aan boord van haar vluchten geld inzamelen voor UNICEF. Vanaf deze week kunnen passagiers aan boord hun kleingeld en vreemde valuta doneren. Met deze actie steunt easyJet UNICEF's werk voor vluchtelingenkinderen uit Syrië en omliggende regio's. 

Samen voor Syrië

Meer dan twee miljoen Syrische kinderen zijn gedwongen hun huis te verlaten en een onderkomen te zoeken in andere landen. Passagiers van easyJet-vluchten kunnen aan boord hun kleingeld en vreemde valuta doneren en UNICEF helpen om kinderen in Syrië en de omliggende regio's hulpgoederen, zoals schoon water en medicijnen, te geven. Bij het lanceren van deze actie heeft easyJet ruim 13.500 euro gedoneerd.

Vernieuwing Partnership

easyJet en UNICEF werken sinds 2012 samen om de gezondheid van moeders en kinderen wereldwijd te verbeteren. easyJet en UNICEF hebben hun samenwerking met een periode van drie jaar verlengd. De focus van het partnerschip blijft het wereldwijd uitbannen van polio én het ondersteunen bij noodsituaties, zoals de huidige crisis in Syrië.

"Door onze samenwerking met easyJet is de afgelopen drie jaar al veel bereikt. We hebben 5,3 miljoen vaccins kunnen aanschaffen en twee miljoen kinderen tegen polio beschermd. Ook heeft easyJet UNICEF ondersteund bij noodgevallen in Nepal en de regio in en rondom Syrië " zegt David Bull, directeur van UNICEF in Engeland. " We zijn er heel trots op om ons contract met easyJet weer voor drie jaar te verlengen en zo echt een verschil te maken in de levens van kinderen wereldwijd!"

Sinds juli 2012 heeft easyJet 6,95 miljoen euro aan passagiersdonaties opgehaald. Dit heeft UNICEF geholpen om vier miljoen moeders en kinderen te beschermen tegen levensbedreigende ziekten in West- en Centraal-Afrika en twee miljoen kinderen tegen polio. Daarnaast hebben de donaties van easyJet het werk van UNICEF ondersteund in Syrië, Nepal en de Filipijnen.

 Syrië: kinderen op de vlucht

Syrië

Easyjet

Sinds juli 2012 werken UNICEF en de airline easyJet samen om wereldwijd de gezondheid van kinderen te verbeteren. 

Gerelateerd aan dit onderwerp