Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

KLM-Open Charity Challenge

7 september 2015

De KLM Open-week is zaterdag traditiegetrouw geopend met de Charity Challenge op de Kennemer Golf & Country Club. De golfdag met BN'ers bracht maar liefst  53.000 euro op voor Kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederland, het goede doel dat aan het golftoernooi is verbonden.

Onder de bekende Nederlanders die zich op de golfbaan in Zandvoort inzetten voor het goede doel, bevonden zich onder anderen Jeroen Rietbergen, Nicolien Sauerbreij, Rick Engelkes, Winston Gerschtanowitz, Willem van Hanegem, Frits Sissing, Ferry Maat, Jan Lammers, Toine van Peperstraten en Peter Paul Muller. Ze speelden samen met genodigden van de partners en de sponsoren van het toernooi, dat van 10 tot en met 13 september ook op de Kennemer wordt gespeeld.

De Charity Challenge luidt de toernooiweek van het KLM Open in. Onderdeel van de dag was de lucratieve KLM Open Bingo, waarbij deelnemers onder meer een poging konden wagen om met een hole-in-one een superreis van Club Med te winnen.

'Als KLM Open hebben we zeker oog voor wat om ons heen gebeurt in de wereld. Wij omarmen dan ook graag een goed doel als UNICEF', aldus toernooidirecteur Daan Slooter. 'Ik ben blij dat we met deze dag een steentje bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen in de wereld.'

UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi nam de cheque in ontvangst. 'Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld dat we geregistreerd en daarmee in veel opzichten beschermd en veilig zijn. Met deze bijdrage kan UNICEF voor de geboorteregistratie van minder bevoorrechtte kinderen elders in de wereld zorgen, zodat zij evenzeer op een basiszorg en rechten kunnen rekenen', zei Wijbrandi in zijn dankwoord. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de VN en zet zich op vele manieren in voor het lot van kwetsbare kinderen wereldwijd.

Vanaf volgende week is de Kennemer het domein van vele internationale toppers, die op donderdag 10 september zullen afslaan voor de 96ste editie van het KLM Open. Onder hen de Nederlandse favoriet en ambassadeur van het toernooi Joost Luiten, de Amerikaanse legende Tom Watson, de Spanjaard Miguel Angel Jiménez en de Duitser Martin Kaymer.

Voor meer informatie en kaartverkoop: klmopen.nl.

Over het KLM Open

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen.

 

Charity Challenge

 

KLM Charity challenge1.jpg

Gerelateerd aan dit onderwerp