Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

"De wanhoop onder vluchtelingen in Syrië is enorm"

7 september 2015

De Nederlandse Violet Speek werkt voor UNICEF in Libanon, waar meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen worden opgevangen: "De situatie is uitzichtloos voor deze mensen. Voor de landen in de regio is de opvang niet vol te houden."

De Nederlandse Violet Speek werkt voor UNICEF in Libanon, waar meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen worden opgevangen: "De situatie is uitzichtloos voor deze mensen. Voor de landen in de regio is de opvang niet vol te houden. In Libanon worden op een bevolking van 4,5 miljoen inwoners momenteel 1,2 miljoen vluchtelingen opgevangen."

Geen perspectief

Veel Syrische vluchtelingen leven in tentjes, garages of in half afgebouwde gebouwen. Sanitaire voorzieningen zijn er beperkt. Kinderen hebben trauma's door de oorlog en het verlies van hun naasten. En vooral: er is geen perspectief dat ze terug kunnen naar hun thuisland.  

Wat doet UNICEF

UNICEF doet er alles aan om de opvang ter plekke te ondersteunen. We bieden hulp op het gebied van schoon water, voeding, onderwijs en medische zorg. Ook zorgen we voor psychosociale hulp en voor extra aandacht voor kinderen met een handicap. Toch is hulp, nog steeds, ontzettend hard nodig. Violet: "Er zijn al jarenlang te weinig middelen beschikbaar om alle hulp te kunnen bieden die nodig is. We zien dat het spaargeld van vluchtelingen opraakt en de beschikbare fondsen om mensen te helpen lopen terug. Als er niets verandert gaan we ondervoeding zien bij deze kinderen."

Violet Speek is vanavond om 21:30 uur te zien bij de uitzending van RTL Late Night op RTL 4 die volledig in het teken staat van de vluchtelingenproblematiek. 

Violet

Violet Speek:  "We hebben allemaal de plicht om deze kinderen bij te staan en ze een toekomst te geven."

1

Gerelateerd aan dit onderwerp