Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

AVROTROS TV Show voor UNICEF

2 september 2015

Geef kinderen de kans om kind te zijn. Kijk aanstaande zaterdag om 14.30 uur naar de herhaling van de AVROTROS TV Show! Met bijzondere gasten als Kenny B., Dré Hazes, Trijntje Oosterhuis én topballerina Michaëla DePrince, blikken we terug op hun kindertijd.


In deze bijzondere aflevering van de TV Show unieke verhalen van gasten uit binnen- en buitenland die met Ivo Niehe teruggaan naar hun jeugd. Je ziet het levensverhaal van topballerina Michaela DePrince dat bijna te onwerkelijk is om waar te zijn.

Michaela (1995) wordt als Mabinty Bangura geboren in Sierra Leone. Ze verliest op driejarige leeftijd haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog. Ze groeit op in een weeshuis waar ze door haar huidaandoening, vitiligo, gezien wordt als kind van de duivel. Op een dag vindt Michaela de cover van een tijdschrift met de foto van een balletdanseres. Vanaf dat moment weet ze hoe haar toekomst eruit ziet: ze wil balletdanseres worden. Nu danst Michaela bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. 

Ballet -dancer -Michaela -De -007

Foto: Gallo Images/REX

Wat we later worden, wie we later zijn. Het begint in onze kindertijd. Als we tenminste kansen krijgen. Bij UNICEF zetten we ons in voor alle kinderen, maar dat kan alleen met uw hulp. Help mee en word donateur. Omdat zoveel begint bij een kind.

Foto Alison

Allison (13) moest met haar familie vluchten voor het geweld in de Centraal Afrikaanse Republiek. Zij zag met eigen ogen hoe haar vader op gruwelijke wijze werd vermoord. Deze verschrikkelijke herinnering achtervolgt haar nog elke dag. 

Maar Allison is dapper en sterk en weet duidelijk wat ze wil."Ik wil dat de oorlog voorbij is. En de kans krijgen om naar school te gaan. Zodat ik later een goede baan kan krijgen en een respectabele vrouw ben." 

Madagaskar UNI180812

André Hazes jr. & Matheu Hinzen 

Tijdens de uitzending worden ook bijzondere liedjes gezongen. Zo zingt Andre Hazes jr. met de negenjarige Matheu Hinzen die de jonge André Hazes speelt in de film over zijn leven. 

Gerelateerd aan dit onderwerp