Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Bandleden DI-RECT delen kindertijdverhaal voor UNICEF

26 augustus 2015

Den- Haag voor UNICEF-ambassadeurs Bas en Spike van DI-RECT gaan voor UNICEF terug naar hun eerste ontmoeting. Met dit filmpje vragen zij aandacht voor kinderen over de hele wereld die geen kans hebben op een onbezorgde kindertijd. 

De twee bandleden van DI-RECT vertellen hoe zij elkaar ongeveer zeventien jaar geleden op pijnlijke wijze voor het eerst ontmoetten op een skate pleintje in Den Haag. Bas en Spike beseffen dat niet elk kind de kans heeft op een onbezorgde kindertijd. "De vrijheid die wij gekend hebben is niet vanzelfsprekend overal over de wereld. Zo zijn er nog kids die opgroeien voor wie een gitaar oppakken en een bandje beginnen niet tot de mogelijkheden behoort, " vertelt Bart van DI-RECT. 

DI-RECT voor UNICEF

DI-RECT, de stad Den Haag en UNICEF vinden dat elk kind, kind moet kunnen zijn, want dan kan het later bergen verzetten. Met de slogan: 'Zoveel begint bij een kind. Als wij het kansen geven', roepen we heel Den Haag, en natuurlijk de rest van Nederland, op om zich in te zetten voor UNICEF. Ook DI-RECT helpt mee.

Zo kun je bij het kopen van een ticket voor het jubileum concert van DI-RECT een donatie aan UNICEF doen en zo je steentje bijdragen aan een onbezorgde jeugd voor meisjes in Indonesië. Tickets voor het concert kunnen hier worden besteld.

Kindertijdverhalen

Onze kindertijd is van onschatbare waarde. Helaas heeft niet elk kind de kans om kind te zijn. UNICEF vindt het belangrijk om je kindertijd te koesteren. Want als een kind, écht kind kan zijn, dan kan het later bergen verzetten. Daarom verzamelt Den Haag voor UNICEF kindertijdverhalen.

Ook jij kunt jouw verhaal delen! Deel een kindertijdherinnering in een foto of een filmpje op social media. Vertel daarbij waarom je denkt dat het belangrijk is om een goede kindertijd te hebben en gebruik de hashtag: #ZOVEEL. Nomineer minsten drie personen uit je vriendengroep of familie en vraag hen hetzelfde te doen. Door het delen van kindertijdherinneringen hoopt UNICEF dat iedereen het belang van een onbezorgde kindertijd inziet.

 

Di -rect -voor -unicef (1)

DI-RECT, de stad Den Haag en UNICEF vinden dat elk kind, kind moet kunnen zijn. 

Gerelateerd aan dit onderwerp