Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Oproep terugdraaien besluit gedwongen verhuizing kinderen azc Almelo

10 juli 2015

Deze week werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) van plan is om alle gezinnen die op de gezinslocatie in Almelo wonen te verhuizen naar andere centra.

Deze week werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) van plan is om alle gezinnen die op de gezinslocatie in Almelo wonen te verhuizen naar andere centra. De Werkgroep Kind in azc (waarvan UNICEF voorzitter is) maakt zich al jaren zorgen over de vele verhuizingen van asielkinderen omdat dit veel schade toebrengt aan de ontwikkeling van deze kinderen. De kinderen zijn in opstand gekomen en hebben brieven geschreven aan de koning en de staatssecretaris. Het college van burgemeester en & wethouders  van Almelo steunt hen en heeft zich uitgesproken tegen de verhuizing. De Werkgroep roept op om de voorgenomen verhuizing terug te draaien. Kamerleden zullen de staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie om uitleg vragen.

Gerelateerd aan dit onderwerp